F1

«Δεν θα ήθελε και ο ίδιος να ζει έτσι…»

Ο πατέρας του Ζιλ Μπιανκί, Φιλίπ, μιλά για τη ζωή μετά το ατύχημα του Γάλλου πιλότου στο Grand Prix της Ιαπωνίας που τον κρατά καθηλωμένο στο νοσοκομείο.

Σε ένα θαύμα ελπίζει η οικογένεια του Ζιλ Μπιανκί. Ο Γάλλος πιλότος νοσηλεύεται από τον Οκτώβριο μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στο Grand Prix της Ιαπωνίας. Μπορεί πλέον να μη βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει σημαντική πρόοδο και οι πιθανότητες αποκατάστασης, έστω και μερικής, είναι λιγοστές. Ο πατέρας του, Φιλίπ, προσπαθεί να κρατήσει την ελπίδα «ζωντανή», αν και παραδέχεται πως σκέφτεται και το μοιραίο…

«Όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα, αν και μετά από καιρό ουσιαστικά ελπίζεις σε ένα θαύμα. Κάθε μέρα είναι δύσκολη. Η κατάσταση είναι στάσιμη. Η πρόοδος του Ζιλ από νευρολογικής άποψης δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Όταν ξυπνάμε καθημερινά σκεφτόμαστε τη ζωή του Ζιλ, αλλά και το θάνατό του. Πρέπει να τον σκεφτόμαστε, γιατί είμαστε σε μια κατάσταση που γνωρίζουμε πως πολλά μπορούν να συμβούν. Είναι πολύ άσχημο», τόνισε.

«Το πιο σημαντικό είναι πως ο Ζιλ είναι ζωντανός. Παλεύει με τα μέσα που έχει, αλλά από νευρολογικής άποψης δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να κάνει πολλά. Βλέποντάς τον να δίνει μάχη γεμίζει ελπίδες τα αγαπημένο του πρόσωπα κι αυτό είναι σημαντικό για μας. Όλοι μας σταματήσαμε να ζούμε εκείνη τη μέρα του ατυχήματος, στις 5 Οκτωβρίου. Είναι κάτι που δεν περιμένεις ποτέ. Ο Ζιλ δεν θα ήθελε ποτέ να είναι σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Δεν είναι η ζωή του αυτή, δεν θα το ήθελε και ο ίδιος. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να ελπίζουμε. Ο Ζιλ είναι ακόμη εδώ και ακόμη παλεύει. Όσον τον σκέφτονται και προσεύχονται γι’ αυτόν του δίνουν δύναμη. Το νιώθει και είναι όμορφο. Μας συγκινεί», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x