Betmasters

Δεν θα τη… Χαλ-άσει ο βαθμός

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr την ισοπαλία στο Χαλ-Άρσεναλ, στο ματς της Πρέμιερ Λιγκ που ολοκληρώνει την 35η αγωνιστική.

Αν και οι δύο ομάδες, που θα κληθούν στο «KC Stadium» να παλέψουν για το καλύτερο, βρίσκονται σε φόρμα και παίρνουν αποτελέσματα, η βαθμολογική πίεση είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπει πισωγύρισμα. Η Άρσεναλ έχει 67 βαθμούς και βρίσκεται στο +2 από τη τέταρτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο -3 από τη δεύτερη Σίτι. Η διαφορά είναι πώς έχει 33 αγώνες έναντι 35 των συμπολιτών!

Αν κερδίσει τους δύο λιγότερους αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση, πίσω από την Πρωταθλήτρια Τσέλσι, μα είναι τόσο λεπτές οι ισορροπίες που αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφύγει ξεκάθαρα το ενδεχόμενο της τέταρτης θέσης και της μη απευθείας εξόδου στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, η ομάδα του Βενγκέρ έχει δύο ματς να δεχθεί γκολ, είναι εννέα αγώνες αήττητη με οκτώ νίκες στο διάστημα αυτό, ενώ το 2-1 από την Τότεναμ στις 7 Φεβρουαρίου αποτελεί τη μόνη ήττα στα δεκατρία πιο πρόσφατα ματς Πρέμιερσιπ.

Για τη Χαλ η κατάσταση είναι οριακή επίσης. Βρίσκεται στους 34 πόντους σε ισάριθμα ματς, στο +1 από τη Σάντερλαντ (των 34 αγώνων). Ο ανταγωνισμός, όμως, στον πυθμένα της βαθμολογίας είναι μεγάλος και κάθε λάθος μπορεί να κοστίσει. Η Άστον Βίλα (35 βαθμοί) και η Λέστερ (34) πετούν από νίκη σε νίκη, η Νιούκαστλ (35) είναι σούπερ ντεφορμέ μα αντικειμενικά δεν είναι ομάδα για υποβιβασμό ανεξαρτήτως κι αν κινδυνεύει, η Σάντερλαντ πέτυχε σπουδαίο «τρίποντο» με τη Σαουθάμπτον κι… αναπνέει ακόμη, οπότε κάθε πόντος μετρά από εδώ και πέρα κι αυτό το ξέρει καλά ο Στιβ Μπρους.

Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες κι έξι αγώνες δίχως νίκη, οι «τίγρεις» κέρδισαν την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο (0-2) και τη Λίβερπουλ στο Κίνγκστον (1-0) χωρίς να δεχθούν καν γκολ. H επιστροφή από τιμωρία του Μέιλερ δίνει έξτρα, σημαντική, λύση στους γηπεδούχους στα χαφ, ενώ ο επιθετικός Γέλαβιτς λογικά θα βρεθεί στον πάγκο αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Κάτι που δεν ισχύει, μάλλον, για τον Ντιαμέ, ο οποίος είναι μονάδα στη μεσαία γραμμή, όμως και φέτος έχει προβλήματα μην έχοντας προσφέρει τα αναμενόμενα.

Πλην του δεξιού μπακ Ντεμπισί (ελάχιστη προσφορά την τρέχουσα σεζόν), τα υπόλοιπα αγωνιστικά προβλήματα των Λονδρέζων είναι μακρόχρονα. Η παράδοση είναι υπέρ των «κανονιέρηδων», που πέρυσι πήραν και το Κύπελλο απέναντι στη Χαλ, όμως momentum και κίνητρο τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν αμφότερες. Οι γηπεδούχοι έδειξαν με τη Λίβερπουλ πώς μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια μεγάλο αντίπαλο, τώρα που «καίγονται».

Ο Νταμ Εντόι (πρώην Παναθηναϊκού, ΟΦΗ) κάνει σπουδαία παιχνίδια κι έχει αλλάξει τη Χαλ προς το καλύτερο. Το λογικό είναι ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες, η πιο βαριά φανέλα να έχει προβάδισμα. Είναι πιο δύσκολος ο αγώνας αυτός σε σχέση με τον αντίστοιχο με τη Λίβερπουλ, γι΄ αυτό και ρεαλιστικά οι «τίγρεις» θα παίξουν για την ισοπαλία. Αυτό μοιάζει πιθανότερο. Αν μπορούν να την κατακτήσουν;

Με την καλή άμυνα που εφαρμόζουν εσχάτως, ναι! Αποκλειστικά το «Χ» στο 45λεπτο πληρώνει χαμηλά και δεν θ΄ απασχολήσει σαν μονό αποδεκτό, αντίθετα με την ισοπαλία από το ημίχρονο που ανεβάζει την απόδοση. Συμπληρωματικά – όσο δύσκολο κι αν φαντάζει για ματς Πρέμιερσιπ – το ενδεχόμενο του 0-0 ευνοεί τη Χαλ, αν μπορέσει τελικά να πάρει τον πόντο από την Άρσεναλ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
345. ΧΑΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ: Χ (3,75)
345. ΧΑΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ: Χ Η – Χ Τ (5,00)
345. ΧΑΛ – ΑΡΣΕΝΑΛ: 0-0 (9,50)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x