Γενικά

«Δεν υπάρχει λόγος να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Κανένα πρόβλημα ασφαλείας δεν τίθεται για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο δηλώνει η ΔΟΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας, μετά το αίτημα 150 επιστημόνων να αναβληθούν οι αγώνες λόγω του ιού Ζίκα.

Αρνητική ήταν η απάντηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην έκκληση 150 επιστημόνων να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βραζιλίας, λόγω του ιού Ζίκα.

Η ανοιχτή επιστολή που έστειλε ομάδα επιστημόνων στον παγκόσμιο οργανισμό υγείας και την ΔΟΕ εξέφραζε ανησυχία για τον κίνδυνο να εξαπλωθεί ο ιός που έχει προκαλέσει πανικό στη Βραζιλία, λόγω της προσέλευσης μεγάλου όγκου ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ακολούθησε τις οδηγίες του κέντρου ελέγχου ασθενειών των ΗΠΑ, που αναφέρει πως δεν υπάρχει λόγος αναβολής των αγώνων, που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 5 Αυγούστου, καθώς δεν υπάρχει ο φόβος να συμβάλλουν στην εξάπλωση του ιού.

«Ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος της ασθένειας είναι να τηρηθούν οι οδηγίες ασφαλείας που υπαγορεύονται από τους ταξιδιωτικούς οδηγούς», αναφέρουν σε ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x