Χάντμπολ

«Δεν υπάρχουν… τζίνι»

Η Μάρθα Λογδανίδου ανέβηκε με την Μπένσχαιμ στην Μπουντεσλίγκα και ετοιμάζεται για τους αγώνες της Εθνικής Γυναικών

Μετακόμισε στην Γερμανία το καλοκαίρι του 2013 μετά την κατάκτηση του μοναδικού έως σήμερα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ. Στον δεύτερο τελικό απέναντι στην Ορμή Λουξ, ήταν πρώτη σκόρερ με 7 γκολ και οδήγησε τον «δικέφαλο» του Βορρά στον τίτλο με 2-0 νίκες.

Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της Μάρθας Λογδανίδου στην Ελλάδα, αφού κέντρισε το ενδιαφέρον της Μπένσχαιμ, η οποία το ίδιο καλοκαίρι την ενέταξε στο δυναμικό της.

Μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά, παίρνοντας μία γεύση από την Μπουντεσλίγκα στην πρώτη της σεζόν (2013-2014). Τα επόμενα χρόνια βρήκαν την γερμανική ομάδα στην Α2, όπου έχτιζε κάτι καινούργιο, ενώ ταυτόχρονα η ελληνίδα περιφερειακή εδραιωνόταν μέρα με τη μέρα μέσα στον σύλλογο.

inner

Αυτό είχε ως συνέπεια το 2016 να υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο, ενώ με τις «Φλόγες» κατάφερε φέτος να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία, με καλύτερες προδιαγραφές και πολλά περισσότερα όνειρα.

Η 29χρονη αθλήτρια μίλησε στο sport-fm.gr, λίγες ημέρες πριν ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για τα προκριματικά του EURO 2018 στο ΟΑΚΑ με αντιπάλους Φινλανδία (19:00) και Νησιά Φερόε (19:00) στις 9 και 10 Ιουνίου.

«Χαίρομαι πραγματικά που γίνεται μια νέα προσπάθεια και εύχομαι να υπάρξει συνέχεια και όχι αδράνεια όπως στο παρελθόν. Η Εθνική ομάδα είναι ο καθρέφτης του αθλήματος μας και ΟΛΟΙ πρέπει να την στηρίξουμε αν θέλουμε να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη.
Πρέπει να δίνουμε πρότυπα και λόγους να ασχοληθούν με το άθλημα μας τα νέα παιδιά. Το άθλημα μας πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό. Καταλαβαίνω πως οι οικονομικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν είναι και οι καλύτερες, ωστόσο εάν θέλουμε τα επόμενα χρόνια να έχουμε μια δυνατή παρουσία στις διοργανώσεις, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στο ελληνικό χάντμπολ. Έχω δει πολλές αθλήτριες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν… τζίνι. Υπάρχει μόνο δουλειά. Είναι αρκετές οι Ελληνίδες αθλήτριες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν στο εξωτερικό και εύχομαι να το κάνουν», σχολίασε αρχικά η Λογδανίδου, ενώ για τους αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είπε: «Πιστεύω πως Φινλανδία και Νησιά Φερόε είναι στα μέτρα μας. Χαίρομαι πραγματικά που οι αγώνες θα γίνουν στην χώρα μου και θα έχουν την ευκαιρία οι Έλληνες φίλαθλοι να παρακολουθήσουν τους αγώνες μας από κοντά. Και φυσικά από την μεριά μου χαίρομαι που θα αγωνιστώ και πάλι σε ελληνικό γήπεδο»

inner

Με την ομάδα της θα παίξει του χρόνου στην Μπουντεσλίγκα. Είναι πιο έτοιμη για αυτή την κατηγορία μετά από την πρώτη εμπειρία την σεζόν 2013-2014; «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίξουμε και πάλι σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα όλης της Ευρώπης! Η ομάδα είναι ανανεωμένη σε σχέση με την σεζόν 2013-2014, με νέα προπονήτρια και σημαντικές προσθήκες σε όλες σχεδόν τις θέσεις. Αν αναλογιστεί κανείς ότι στο φετινό πρωτάθλημα είχαμε 26 νίκες σε 30 παιχνίδια και 14 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, μπορεί κανείς να καταλάβει την δυναμική της ομάδας»

inner

Για τα μελλοντικά σχέδια είπε: «Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2019 και σκοπεύω αν όλα πάνε καλά, να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Είμαι ήδη 4 χρόνια στις Flames και νιώθω σαν στο σπίτι μου! Έχω κάνει πραγματικούς φίλους εντός και εκτός γηπέδου και θα ήθελα να παραμείνω. Στόχος μου είναι να παραμείνω στο εξωτερικό, μιας και υπάρχουν περισσότερες προοπτικές και καλύτερη ποιότητα ζωής. Έχουν ανοίξει οι επαγγελματικοί μου ορίζοντες σε όλα τα επίπεδα. Έχω στο μυαλό μου και την προπονητική, πέρσι μάλιστα προπονούσα μικρά παιδιά ηλικίας 10 ετών (κλιμάκια με τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες της περιοχής). Φυσικά, ποτέ δεν κλείνω καμία πόρτα»


Για την ζωή στην Γερμανία: «Είναι διαφορετική σε σχέση με τους ρυθμούς και την καθημερινότητα της Ελλάδας. Όλα είναι πολύ οργανωμένα και υπάρχει τάξη και απεριόριστος σεβασμός. Φυσικά μου η Ελλάδα, όμως τα θετικά του εξωτερικού, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση, υπερτερούν έναντι των αρνητικών. Θεωρώ πως το δύσκολο είναι να παραμείνεις στο εξωτερικό, όχι να πας!».

inner

Όσο για αυτό που της έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση: «Η νοοτροπία που υπάρχει εδώ, η οργάνωση και η τάξη. Όσον αφορά το χάντμπολ αλλά και γενικότερα τον αθλητισμό, μου έχει κάνει εντύπωση η αθλητική κουλτούρα των Γερμανών, ο σεβασμός που έχουν προς τον αθλητή. Κάθε αγώνας είναι και μια γιορτή. Βλέπεις γεμάτα γήπεδα με θεατές όλων των ηλικιών. Επίσης οι προπονητές είναι πολύ ενημερωμένοι και ο τρόπος προπόνησης διαφέρει κατά πολύ με αυτόν της Ελλάδος. Αυτό όμως που μου έκανε περισσότερη εντύπωση, είναι η επικοινωνία και ο σεβασμός μεταξύ αθλητών και προπονητών, αλλά και μεταξύ των αθλητών»

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x