Επικαιρότητα

Δεν υπήρξαν κοινά συμπεράσματα στο Eurogroup, η συζήτηση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα

Αφόρητες πιέσεις από τα μέλη του συμβουλίου στην Ελλάδα - Κυβέρνηση: Δεν γίνεται δεκτή η παράταση του Μνημονίου - Μετά από τηλεφωνική επαφή Βαρουφάκη-Τσίπρα ματαιώθηκε το ανακοινωθέν.

Ρήξη φαίνεται ότι υπήρξε στις διαπραγματεύσεις στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης καθώς δεν υπήρξε έκδοση κοινού ανακοινωθέντος αφού όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη τύπου δεν υπήρξε συμφωνία για τα κοινά συμπεράσματα παραπέμποντας σε συνέχιση των συζητήσεων μέχρι τη Δευτέρα.

Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ έκανε λόγο για μια έντονη και επικοιδομητική συζητήση στην οποία σημειώθηκε πρόοδο «αλλά οχι αρκετή για να υπαρξουν κοινα συμπεράσματα».

Όπως είπε ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η παράταση του ισχύοντος προγράμματος αλλά ούτε εκεί υπήρξε κοινή συμφωνία.

Ερωτηθείς αν υπήρξε παρουσίαση κάποιου προγράμματος ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι «δεν μπήκαμε σε λεπτομερείς περιγραφές του περιεχομένου ενός προγράμματος απλά προσπαθήσαμε να ξεκαθαρίσουμε τα επόμενα βήματα για τη Δευτέρα».

Παράλληλα διέψευσε τις πληροφορίες για αποστολή κλιμακίων τεχνοκρατών στην Αθήνα καθώς όπως είπε για να συμβεί αυτό «θα έπρεπε να έχουμε μια κοινή βάση για το πώς θα ακολουθήσουμε τα επόμενα βήματα».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Economist Tom Nuttall, πάντως, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποχώρησε από τη συνεδρίαση έχοντας την εικόνα ότι είχε επιτευχθεί μια κατ' αρχήν συμφωνία, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, ακολούθησε τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών που ανέτρεψε τα μέχρι τότε δεδομένα.

Με τρεις ώρες καθυστέρηση η συνέντευξη τύπου

Ενδεικτικό της έντασης που υπήρξε στις Βρυξέλλες ήταν ότι η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε σχεδόν τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup στο οποίο συμμετείχαν οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x