Χάντμπολ

«Δεν χάναμε στο Παλατάκι»!

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Θόδωρος Πετρίδης μίλησε στο sport-fm.gr για την κατάκτηση του νταμπλ, τον Αλέξη Αλβανό, την επόμενη ημέρα και τον Ιβάν Σαββίδη.

Αποστολή στη Θεσσαλονίκη
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου


Αλλεργία στην ήττα είχε ο ΠΑΟΚ στον 2ο τελικό της Α1 χάντμπολ Ανδρών, αφού τρεις φορές ισοφάρισε τον Διομήδη Άργους στο φινάλε κανονικής διάρκειας, α’ παράτασης και β’ παράτασης. Το κορυφαίο ματς στην ιστορία του αθλήματος οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο «δικέφαλος» του Βορρά ολοκλήρωσε την ανατροπή -που ξεκίνησε από το 55’ όταν ο Διομήδης προηγήθηκε 29-25- και κατέκτησε το 3ο πρωτάθλημα και 1ο νταμπλ της ιστορίας του.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Θόδωρος Πετρίδης μίλησε στο sport-fm.gr και εξήγησε πως ο «δικέφαλος» έφτασε στην κορυφή του ελληνικού χάντμπολ.

Ξεκινήσατε φαβορί, ο Διομήδης φάνηκε δυνατότερος, αλλά στο τέλος δείξατε χαρακτήρα. Γιατί υπήρχαν τόσα σκαμπανεβάσματα;
«Ήταν περίεργη χρονιά. Ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προοπτικές. Είχαμε στραβοπατήματα και με την ΑΕΚ και με τον Διομήδη. Μείναμε από νωρίς πίσω στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια. Αυτό που μας προβλημάτιζε δεν ήταν τόσο ότι χάναμε από τον Διομήδη, αλλά δεν καταλαβαίναμε τον τρόπο με τον οποίο χάναμε. Στη συνέχεια πεισμώσαμε και καταλάβαμε ότι έπρεπε να δουλέψουμε περισσότερο. Είχαμε βάλει στόχο τον Μάιο να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα ματς. Κατακτήσαμε δίκαια τον τίτλο και το σημαντικότερο είναι ότι παίξαμε έναν τελικό που θα τον θυμόμαστε εμείς και όλο το ελληνικό χάντμπολ για μια ζωή».

Πέρσι δεν συμμετείχατε ούτε πλέι οφ. Τι άλλαξε φέτος στον ΠΑΟΚ;
«Πέρσι ήταν μια μεταβατική περίοδος. Από τα Χριστούγεννα και μετά άλλαξε η τεχνική ηγεσία με την έλευση του Νίκου Γεωργιάδη. Από τα πρώτα πράγματα που άλλαξε ήταν η νοοτροπία. Μας είπε χαρακτηριστικά στην πρώτη προπόνηση ότι δεν θέλει να σας βλέπει να παίζετε χάντμπολ κανένας, γιατί αναλώνεστε στη γκρίνια. Αυτό μας πείραξε πολύ, αλλά καταλάβαμε ότι ήταν η πραγματικότητα και καμιά φορά την αλήθεια δεν θες να την ακούς. Άλλαξε το κλίμα στην ομάδα και κατάφερε να μας κάνει όλους μια καλή παρέα. Ο ένας πολεμάει για τον διπλανό του και αυτό ήταν ορατό μέσα στους αγώνες».

inner

Κεφάλαιο Αλέξης Αλβανός. Είναι τυχαίο ότι σε όποια ομάδα βρίσκεται την οδηγεί στην κορυφή;
«Είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής για μένα. Τον θαύμαζα από μικρό παιδί. Η πορεία του κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Το αξίζει απόλυτα. Είναι μεγάλος άνθρωπος, άλλοι στη θέση του θα είχαν διαφορετική συμπεριφορά. Ο Αλέξης είναι πάντα δίπλα μας, θυσιάζει δικά του πράγματα για να μεταδώσει σε εμάς τις εμπειρίες του. Δικαιωματικά άξιζε να είναι MVP και στον τελικό του κυπέλλου και στου πρωταθλήματος».

Ποια τα κλειδιά της επιτυχίας στους τελικούς κόντρα στον Διομήδη;
«Η άμυνα 6-0 ήταν ένα από αυτά. Την χρησιμοποιήσαμε στο Άργος. Είχαμε καταλάβει ότι ο Διομήδης είναι πολύ δυνατός όταν παίζει με 2 πίβοτ και εμείς αρκετά προβλήματα όταν παίζαμε άμυνα 5-1. Η δοκιμή που έγινε μας άφησε ικανοποιημένους. Μας βοήθησαν αρκετά και οι τερματοφύλακες μας, κάτι που δεν κατάφεραν στην κανονική διάρκεια. Στο ματς της Πυλαίας η αλήθεια είναι ότι στο 55’ με το σκορ στο 24-29 είχα αρχίσει να σκέφτομαι το τρίτο ματς και αν θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε στο Άργος. Διαψεύστηκα από την απόδοση μας και καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Μετά από αυτό κατάλαβα ότι στο Παλατάκι δεν χάναμε. Πιστεύω μας έδωσε ο Θεός αυτό που μας στέρησε το 2011 με την ΑΕΚ στη Μίκρα».

inner

Τι θα αλλάξει στον ΠΑΟΚ μετά από αυτό το νταμπλ;
«Είναι μεγάλη κουβέντα. Ελπίζω να αλλάξουν πολλά. Η ομάδα αγωνιστικά είναι γεμάτη. Στην οργάνωση πρέπει να γίνουν αλλαγές, να στελεχωθεί σε κάποιες θέσεις, στα κομμάτια του μάρκετινγκ, των χορηγιών».

Η Ευρώπη είναι κίνητρο; Θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να πάρει μέρος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις;
«Πάντα είναι κίνητρο για όλους τους αθλητές, ειδικά τα παιδιά που έχουν στο μυαλό τους να παίξουν κάποια στιγμή στο εξωτερικό. Εύχομαι τα οικονομικά του συλλόγου να είναι σε κατάσταση, ώστε να πάρουμε μέρος στην Ευρώπη. Επειδή ήμουν στην ομάδα την περασμένη ομάδα που αγωνιστήκαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, θυμάμαι ότι είχαμε μείνει πολύ πίσω στις πληρωμές και δεν μπορούσε να διαχειριστεί το σωματείο αυτή την κατάσταση».

Περιμένετε βοήθεια από την ΠΑΕ και από τον Ιβάν Σαββίδη;
«Είναι κάτι που το ελπίζουμε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Σαββίδης την ομάδα του ΠΑΟΚ. Τα οικονομικά μεγέθη σε σχέση με το ποδόσφαιρο είναι σταγόνα στον Ωκεανό. Ξέρουμε ότι αγαπάει το χάντμπολ, αφού έχει και ομάδα στη Ρωσία. Ζητάμε να πέσει και σε εμάς λίγο προσοχή, το αξίζουμε, είμαστε παιδιά που δουλεύουμε κάθε μέρα και αθλούμαστε παράλληλα».


inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x