Επικαιρότητα

Δένδιας: «Αν συνεχίσουμε έτσι η ΝΔ θα καταστεί αδιάφορος πόλος»

Συνεχίζει να ασκεί την αυτοκριτική του αλλά και να εξαπολύει τα πυρά του στον Αντώνη Σαμαρά

Συνεχίζει να ασκεί την αυτοκριτική του αλλά και να εξαπολύει τα πυρά του στον Αντώνη Σαμαρά ο Νίκος Δένδιας ο οποίος σε νέες του δηλώσεις τονίζει πως η ΝΔ «έχει στρίψει το τιμόνι συνολικά λάθος!»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm τη Δευτέρα ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ εκφράζει τον φόβο του πως αν το κόμμα του συνεχίσει έτσι τότε μπορεί να καταστεί «αδιάφορος πόλος», ενώ σχολιάζοντας τα ποσοστά που δίνουν στη ΝΔ οι δημοσκοπήσεις αναφέρει ότι έχει έχει χειροτερέψει κατά πολύ η μέτρησή μετά τις εκλογές και πως στη ΝΔ, «δεν είμαστε πολιτικά γοητευτικοί».

«Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο και προαναγγελθέν από μερικούς εξ ημών, διότι δεν κάναμε ό,τι έπρεπε. Κριτής μας είναι ο λαός κι εκείνος μας απέρριψε βαθμολογώντας μας κακά στις εκλογές. Μπορεί να είχε δίκιο, μπορεί να είχε άδικο, αλλά εκείνος είναι το "αφεντικό"», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, στη ΝΔ έπρεπε να δουν τι έκαναν λανθασμένα ως τότε και να επανατοποθετηθούν με μια πιο «φρέσκια» πρόταση την οποία θα μπορούσε να βαθμολογήσει θετικά η ελληνική κοινωνία.

«Δεν κάναμε κάτι απ' αυτά», λέει και προσθέτει: «Είπαμε ότι "κρατήσαμε" και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι διότι η κοινωνία "θα μετανοήσει" ζητώντας μας συγγνώμη και επανατοποθετώντας μας στην εξουσία. Αρχικά λέγαμε σε ένα μήνα, μετά σε τέσσερις μήνες, τώρα λέμε το φθινόπωρο και τα γνωστά…».

Όπως τονίζει ο κ. Δένδιας, η ΝΔ δεν μπορεί να πάει μπροστά έτσι για αυτό και πρέπει να ξεκινήσει μια νέα συζήτηση αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, «φέρουν ευθύνη όλα τα στελέχη της παράταξης».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, «υπάρχουν πάρα πολλοί, οι οποίοι επιτρέπουν με τη στάση τους να διατηρείται η τωρινή σιωπή και η αποδοχή ότι "όλα είναι καλά κι αύριο θα πάνε καλύτερα"».

«Φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε έτσι, η Ν.Δ. θα καταστεί αδιάφορος πόλος. Ακόμα και το 15% που μας δίνουν οι μετρήσεις, πιθανώς ύστερα από καιρό να το βλέπουμε κι αυτό από πολύ μακριά», αναφέρει ο κ. Δένδιας.

Όσον αφορά στο αν η ΝΔ έχει στρίψει «πιο δεξιά» το τιμόνι, τονίζει πως το έχει στρίψει «συνολικά λάθος»!

«Βεβαίως έχει πάει προς Δεξιά έχοντας αφήσει το Κέντρο, αλλά και στα Δεξιά έχει αντιμετωπίσει απειλή από τους ‘Ανεξάρτητους Έλληνες’ η οποία κατεγράφη και δεν μιλώ για τη ‘Χρυσή Αυγή’ που μας έχει προκαλέσει απώλειες, αανφέρει, σημειώνοντας ότι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα έπεισε -ίσως εξαιτίας δικών μας λαθών- ένα ακροατήριο ότι θα μπορούσε να είναι επιλογή σώφρονος ανθρώπου.

«Συνολικά λοιπόν, έχουμε συρρικνωθεί απολύτως. Πουθενά δεν είμαστε πλειοψηφικοί», αναφέρει ο βουλευτής και προσθέτει πως το χειρότερο θα είναι, όχι να καταστεί η ΝΔ ένα πολύ δεξιό’ κόμμα, αλλά ένα αδιάφορο κόμμα.

«Παρατηρείστε στις ειδήσεις με ποια σειρά μεταδίδονται οι ανακοινώσεις μας, τι ενδιαφέρον δείχνουν ή δεν δείχνουν οι δημοσιογράφοι για ό,τι λέμε. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί», τονίζει.

Εκτός από τη ΝΔ ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε, όμως, και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους, εκφράζοντας την άποψή του ότι η κυβέρνηση «ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ».

«Αυτά που δεχόμαστε ως ερεθίσματα είναι τη μια κρύο και την άλλη ζέστη. Το να κάνει κανείς οποιαδήποτε βέβαιη πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένο. Ελπίζω να υπάρξει το αυτονόητο εκ μέρους της Κυβέρνησης, δηλαδή η λογική, ώστε να καταλήξει σε κάποια συμφωνία. Ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ», τονίζει και σημειώνει:«Έχουμε πληρώσει πάρα πολύ βαρύ τίμημα με αυτή την καθυστέρηση».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x