Διονύσης Δεσύλλας

Tο πλάνο του Γιαννακόπουλου και η απαιτούμενη υπομονή

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις εξελίξεις που έρχονται στον Παναθηναϊκό και τα επόμενα βήματα, ώστε να γίνει πράξη το «μπάσιμο» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Μετά και τη σημερινή τοποθέτηση, μέσω γραπτής δήλωσης, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει το όραμα και το πλάνο (το οποίο θα αναλύσει λεπτομερώς προσεχώς) για μια νέα εποχή στην ΠΑΕ, αλλά και τον Ερασιτέχνη. Για μια εποχή με περισσότερη αισιοδοξία για καλύτερες μέρες και με διάθεση για τη μεγάλη επιστροφή του Παναθηναϊκού σε κάθε επίπεδο.

Το PAO FOUNDATION, το πλάνο δηλαδή για την αναγέννηση του Συλλόγου, είναι κοντά στο να πάρει «σάρκα και οστά». Ηδη, θεωρούνται «κλεισμένοι» κάποιοι συμπαίκτες που θα είναι στο πλευρό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο ίδιος έχει συνεχείς επαφές και με άλλους ανθρώπους που πιθανότατα θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν σε αυτό το «σχήμα» και παράλληλα καλεί τον κόσμο, μέσω της σημερινής του δήλωσης, να συσπειρωθεί και να λάβει μέρος στη νέα προσπάθεια. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, ο Γιαννακόπουλος το PAO FOUNDATION «μονόδρομο για τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού».

Σε αυτή την προσπάθεια με μπροστάρη τον Γιαννακόπουλο, υπάρχουν δυο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες γνωρίζαμε και είχαν καταγραφεί βάσει των πληροφοριών, αλλά σήμερα έγιναν γνωστές και επισήμως.

Πρώτον, η δημιουργία Παναθηναϊκής Πολιτείας στο ΟΑΚΑ, με τη μακροχρόνια μίσθωση του κέντρου από την Πολιτεία και δεύτερον τα χρέη που βαραίνουν την ΠΑΕ.

Για το θέμα του γηπέδου, ήδη έχουν αρχίσει επαφές ανάμεσα στην πλευρά Γιαννακόπουλου και την Πολιτεία και είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν για να υπάρξει κατάληξη. Αλλωστε, με δεδομένη τη μετακόμιση της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη φυγή της από το ΟΑΚΑ, τι καλύτερο για την κυβέρνηση από το να παραδώσει όλο το συγκρότημα σε ένα κλαμπ που θα το συντηρήσει και θα το «φτιάξει», βάζοντας, παράλληλα, χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Για το χρέος και το άνοιγμα, εδώ και μήνες υπάρχει αναλυτική ενημέρωση της πλευράς Γιαννακόπουλου από την ΠΑΕ για όλα τα οικονομικά στοιχεία. Μένει να φανεί, ποιο ποσό θα καλυφθεί από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου και τι θα συμφωνηθεί μεταξύ των δυο πλευρών για να «τρέξουν» οι εξελίξεις. Οι συζητήσεις θα είναι πολλές και δεν χωρά αμφιβολία ότι ελπίδα κάθε φίλου του Παναθηναϊκού είναι να μην προκύψουν διαφωνίες, ώστε να γίνει το μεγάλο βήμα για την επόμενη μέρα.

Απαιτείται απ’ όλους υπομονή και φυσικά χρόνος. Καμία ΠΑΕ δεν άλλαξε χέρια, καμία συμφωνία δεν έχει επέλθει και αυτό είναι κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, όταν μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις και ενδεχόμενα deal, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν αρκούν λίγες μέρες για να οριστικές συμφωνίες. Το γεγονός ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βγαίνει και τοποθετείται ανοικτά, ενώ προηγουμένως δε διστάζει να εκφράσει την αισιοδοξία του μέσω instagram, δείχνει ότι μάλλον οδεύουμε σε θετικές εξελίξεις. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δεν θα προχωρούσε ποτέ σε επίσημες δηλώσεις. Οι επόμενες μέρες και οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές θα είναι καθοριστικές. Αν επέλθει συμφωνία στο θέμα της κάλυψης των χρεών, τότε θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη την αλλαγή σκυτάλης και τη νέα εποχή στην ΠΑΕ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x