Διονύσης Δεσύλλας

«Απαγορεύεται» να δανείσεις τον Μολέδο στον Ολυμπιακό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το έντονο παρασκήνιο στην υπόθεση του Μολέδο, την… ερυθρόλευκη «παρέμβαση» και την κατάληξη της υπόθεσης με τον Βραζιλιάνο στόπερ.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιο μεταγραφικό σίριαλ είχαμε χρόνια να βιώσουμε. Η υπόθεση Μολέδο έχει τραβήξει πολύ κι αυτό οφείλεται σε μια σειρά από λόγους. Πότε ήταν η επιθυμία του Βραζιλιάνου να επιστρέψει στην πατρίδα του, έχοντας υπογράψει προσύμφωνο με την Ιντερνασιονάλ, πότε οι συνεχείς κρούσεις από τον ΠΑΟΚ και οι έντονες πιέσεις από Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη μέσω skype και τώρα τελευταία… ο Ολυμπιακός! Ναι, οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί που προσπάθησαν να αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο άσο, καταθέτοντας, μάλιστα, πρόταση δανεισμού (!) στο «τριφύλλι», γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στα γραφεία της πράσινης ΠΑΕ και όχι μόνο.

Η υπόθεση έχει πολύ… ζουμί και φυσικά έντονο παρασκήνιο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με μια σειρά κινήσεων εδώ και λίγες μέρες να κάνει δικό του τον καλύτερο αμυντικό του ελληνικού πρωταθλήματος, κάνοντας πρώτα επαφή μαζί του και δίνοντάς του, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ καλά χρήματα, καλύτερα απ’ αυτά που του είχε προτείνει ο ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά ζήτησαν από τον Μολέδο να μεταφέρει στους «πράσινους» ότι θέλει να πάει στον Ολυμπιακό, γεγονός που αρνήθηκε ο Βραζιλιάνος άσος, τονίζοντάς τους ότι αν θέλουν μπορούν να καταθέσουν πρόταση στην ομάδα, η οποία έχει ανάγκη τα χρήματα. Κι έτσι, έγινε, φτάνοντας στο «χθες» και στην πρόταση δανεισμού του Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό για τον ποδοσφαιριστή, με κάθε επισημότητα.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν είναι δυνατόν να δώσει ποδοσφαιριστή δανεικό στον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον καλύτερό του παίκτη, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε σε μια συγκυρία που οι πράσινοι είναι υπό διάλυση, ο κόσμος βρίσκεται στα κάγκελα «τρελαμένος» από τα όσα συμβαίνουν. Μια τέτοια κίνηση θα έφτανε την κατάσταση στα άκρα και θα… φούντωνε το κλίμα. Είναι «απαγορευτικό» για το «τριφύλλι», όσα προβλήματα κι αν έχει να δώσει παίκτη στον «αιώνιο αντίπαλο». Σε μια εποχή που δε θέλει και πολύ για να ξεσπάσουν όλοι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το κλίμα, το να συναινέσεις στο να δώσεις τον Μολέδο στους Πειραιώτες είναι το λιγότερο «εγκληματικό» από κάθε άποψη. Και για την ουσία και για την επικοινωνία. Απαγορεύεται για οποιονδήποτε πράσινο παράγοντα να βάλει την υπογραφή του για να δοθεί ο Μολέδο με τη μορφή δανεισμού στον Ολυμπιακό. Και αυτό δεν είναι ούτε φανατισμός, ούτε λαϊκισμός. Είναι μια πραγματικότητα που στην Ελλάδα, ακόμα, δεν μπορεί να αλλάξει.

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο Ροντρίγκο Μολέδο θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ για τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι μετά και τις χθεσινές εξελίξεις και τη νέα βελτιωμένη πρόταση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Βραζιλιάνος σήμερα θα πάρει την τελική του απόφαση, τη στιγμή που η Ιντερνασιονάλ χθες στο… παρά πέντε φαίνεται πως αύξησε την προσφορά της, αλλά οι 200.000 ευρώ που δίνει είναι μικρό ποσό για το «τριφύλλι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x