Διονύσης Δεσύλλας

«Διπλό» στη Λαμία για περισσότερους από έναν λόγους

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ανάγκη της πρώτης εκτός έδρας νίκης του Παναθηναϊκού και καταγράφει τα κέρδη από μια ενδεχόμενη επικράτηση.

Έπειτα από δυο συνεχόμενες νίκες στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός φεύγει ξανά εκτός Αθηνών για να αντιμετωπίσει τη Λαμία και ο μοναδικός στόχος, φυσικά, είναι η νίκη. Μια νίκη που, αν έρθει, θα είναι η πρώτη για το «τριφύλλι» μακριά από το «σπίτι» του, ύστερα από τις αποτυχημένες προσπάθειες με Πλατανιά, Κέρκυρα και Παναιτωλικό. Πλέον, έφτασε η ώρα οι «πράσινοι» να κάνουν «διπλό». Ένα «διπλό» το οποίο, εκτός από τους τρεις βαθμούς, θα φέρει πολλά περισσότερα κέρδη.

Η καλή ψυχολογία σε μια ομάδα, ειδικά όταν αυτή είναι ταλαιπωρημένη διοικητικά, έρχεται μέσα από σερί επικρατήσεις. Τι καλύτερο, λοιπόν, για το «τριφύλλι», που περνάει τόσα κακά το τελευταίο δίμηνο, από μια τρίτη σερί νίκη και μάλιστα για πρώτη φορά εκτός «Απόστολος Νικολαϊδης». Αν η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη «περάσει» αύριο από το κατάμεστο γήπεδο της Λαμίας, τότε θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το ηθικό της και θα δει τη δύσκολη συνέχεια με περισσότερη αισιοδοξία και ηρεμία, αρχής γενομένης, φυσικά, από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 28 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, θα στείλει μηνύματα παντού ότι ο Παναθηναϊκός υπάρχει, παρά τα όσα συμβαίνουν. Θα αντιληφθούν όλοι ότι αυτή η ομάδα «φτιάχνεται» με σκοπό να είναι ανταγωνιστική, να κερδίζει τα παιχνίδια, να… «πεθαίνει» στο γήπεδο για αποτέλεσμα και να αφήνει στην άκρη τις δυσκολίες, έχοντας αποκλειστικά στραμμένη την προσοχή της στο αγωνιστικό κομμάτι (όσο αυτό είναι εφικτό). Ο μοναδικός τρόπος να… ξεχαστούν οι «πράσινοι» από τα υπόλοιπα είναι να συνεχιστεί αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες δυο αγωνιστικές. Να έρχονται, δηλαδή, οι νίκες, εύκολα ή δύσκολα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Μολέδο, Σιλά και Άλτμαν, αλλά και στους γνωστούς τραυματίες Λουτσιάνο και Τσάβες. Τα πλάνα του σε ό, τι αφορά την ενδεκάδα είναι ξεκάθαρα.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Βλαχοδήμος και στα στόπερ θα παίξουν οι Κολοβέτσιος και Κουτρουμπής. Δεξιά θα είναι ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ. Ο Ρέις θα παίξει δίπλα στον Κουρμπέλη και σε ελεύθερο ρόλο θα είναι ο εξαιρετικός το τελευταίο διάστημα Χίλιεμαρκ. Στα άκρα θα βρεθούν οι Βιγιαφάνιες και Λουντ και στην κορυφή της επίθεσης ο Μολίνς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x