Διονύσης Δεσύλλας

Λες και «τρέμει» όταν φεύγει από τη Λεωφόρο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νέα εκτός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού και προσπαθεί να εξηγήσει τα αίτια της συνεχόμενης «πράσινης τραγωδίας» μακριά από τη Λεωφόρο.

Το πρόβλημα έχει φανεί εδώ και καιρό, αλλά, δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, δεν έχει λυθεί. Οι «πράσινοι», για μια ακόμη φορά, δεν κατάφεραν να φύγουν με νίκη από την επαρχία, μετά και την ήττα τους με 1-0 από τον Αστέρα, μη μπορώντας να δείξουν το πρόσωπο που έχουν στα παιχνίδια της Λεωφόρου. Αποτέλεσμα; Να παραμείνουν με μόλις δυο βαθμούς στις πέντε μέχρι τώρα εκτός έδρας αναμετρήσεις τους και να κινδυνεύουν σοβαρά να μην τα έχουν καταφέρει σε έναν ολόκληρο γύρο. Δεν είναι απίθανο αν ρίξει κανείς μια ματιά στα υπόλοιπα ματς του «τριφυλλιού» μακριά από το «Απόστολος Νικολαϊδης». Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει να παίξει με Ατρόμητο, ΠΑΟΚ και Ξάνθη μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος.

Το θέμα δεν μπορεί να είναι μόνο ψυχολογικό. Είναι, αναμφισβήτητα, και αγωνιστικό. Το μικρό ρόστερ και οι λίγες λύσεις που έχει στα χέρια του ο προπονητής του «τριφυλλιού» αποτελούν ένα εξτρά… εμπόδιο για σταθερότητα και καλή παρουσία και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Μπορεί, σήμερα, η ομάδα να ήταν ελαφρώς καλύτερη από προηγούμενα ματς στην επαρχία, όμως αυτό δεν ήταν ικανό για να φέρει το θετικό αποτέλεσμα. Διότι, η αλλαγή δεν ήταν θεαματική. Κι όταν ποδοσφαιριστές «κλειδιά» όπως οι Βιγαφάνιες και Χίλιεμαρκ άρχισαν να κουράζονται, οι αντικαταστάτες τους (Μουιέ και Καμπέσας) αποδείχθηκαν… λίγοι. Όπως λίγοι έχουν φανεί και στα περισσότερα παιχνίδια. Προσθέστε σε αυτά και τον τραυματισμό του Κουλιμπαλί, αλλά και το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές όπως ο Χουλτμ, Κουρμπέλης και ο Λουντ ήταν σε κακή μέρα και θα καταλάβετε γιατί για μια ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Αθήνα δίχως να έχει πάρει αυτό που θέλει.

Παιδική ήταν και η αντίδραση της άμυνας στο γκολ του Αστέρα. Λάθη από πολλούς, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έφεραν το γκολ. Οι αμυντικοί απλώς… παρακολούθησαν και ο Γιόχανσον που βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι, «ξέχασε» τον Μουνάφο, ο οποίος σημείωσε ένα από τα ευκολότερα γκολ της ζωής του.

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να δει καλύτερες μέρες αγωνιστικά, θα πρέπει άμεσα να διορθώσει αυτό το… σύνδρομο ηττοπάθειας μακριά από τη Λεωφόρο. Θαρρείς και… «τρέμει» η ομάδα όταν βγαίνει από το «σπίτι της». Δεν είναι εύκολο να αλλάξουν πολλά, εδώ που φτάσαμε, αλλά δεν μπορεί και να συνεχιστεί αυτή κατάσταση που γκρεμίζει ότι χτίζεται στα ματς του «Απόστολος Νικολαϊδης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x