Διονύσης Δεσύλλας

Να είναι Παναθηναϊκός και μακριά από τη Λεωφόρο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ανάγκη του Παναθηναϊκού να αρχίσει να παίρνει νίκες και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Μια μεγάλη ποδοσφαιρική «πληγή» για τον Παναθηναϊκό είναι οι κακές αποδόσεις και τα άσχημα αποτελέσματα στα μέχρι τώρα εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει. Δικαιολογίες και μάλιστα βάσιμες, υπάρχουν. Μην ξεχνάμε ότι πλην των διοικητικών προβλημάτων που επηρεάζουν ψυχολογικά το «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» έφτασαν στο σημείο να αλλάξουν πολλούς ποδοσφαιριστές μέχρι και την τελευταία στιγμή, κάτι που δεν επιτρέπει την ομοιογένεια στις αρχές της σεζόν. Αργότερα, έχασε παίκτες που προορίζονται για βασικοί με κυριότερο παράδειγμα τον άτυχο Λουτσιάνο, αλλά και τον Τσάβες, ο οποίος «τρέχει» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δυστυχώς, όμως, για το «τριφύλλι» αυτή είναι η πραγματικότητα και έτσι πρέπει να προχωρήσει.

Μετά τις δυο συνεχόμενες νίκες στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και την αναπτέρωση του ηθικού, έφτασε η ώρα να έρθουν και τα αποτελέσματα στα εκτός έδρας παιχνίδια, αρχής γενομένης απ’ αυτό με τη Λαμία. Μέχρι τώρα, ο απολογισμός είναι αρνητικός και θλιβερός. Ισοπαλία στην πρεμιέρα με τον Πλατανιά (1-1), ήττα την τρίτη αγωνιστική από την Κέρκυρα (1-0), αλλά και στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (2-0) δυο αγωνιστικές αργότερα, στη χειρότερη φετινή εμφάνιση της ομάδας. Πρόκειται για αποτελέσματα τα οποία έχουν κοστίσει βαθμούς από την αρχή του πρωταθλήματος και «μαρτυρούν» το μεγάλο πρόβλημα.

Για μια ομάδα που θέλει να είναι ανταγωνιστική, αυτό θα πρέπει να διορθωθεί. Είναι κάτι που το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Πλέον, οι «πράσινοι» θα πρέπει να δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο μακριά από το γήπεδο τους και η νίκη στο ματς με τη Λαμία, πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα είναι ό, τι καλύτερο για πολλούς λόγους. Και διότι θα… ξεμπουκώσει η ομάδα εκτός έδρας, και διότι θα γίνει ένα σερί τριών νικηφόρων παιχνιδιών, και διότι ο Παναθηναϊκός θα προετοιμαστεί για το παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, έχοντας πολύ καλή ψυχολογία.

Στήριξη ψυχολογική και οικονομική

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα είναι σε έντονη κινητικότητα, κάτι που φαίνεται και από το δυναμικό «παρών» που έχει δώσει στα δυο τελευταία παιχνίδια στη Λεωφόρο. Μετά το ματς με τη Λαμία, ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει από το μεσημέρι τις τιμές των εισιτηρίων, οι οποία αρχίζουν από 25 ευρώ και φτάνουν τα 200. Ναι, πρόκειται για ακριβά εισιτήρια μετά την απόφαση που πήρε η ΠΑΕ για τα μεγάλα παιχνίδια. Ο σκοπός είναι να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στα ταμεία, σε αυτή τη δύσκολη για το κλαμπ περίοδο. Ο κόσμος θα πρέπει να ανταποκριθεί και να στηρίξει και ψυχολογικά, αλλά και οικονομικά την αγαπημένη του ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x