Διονύσης Δεσύλλας

«Χτύπημα» στον Παναθηναϊκό η απόφαση - σκάνδαλο για Μολέδο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την παράλογη τιμωρία του Ροντρίγκο Μολέδο και εξηγεί γιατί πρόκειται για ένα ακόμα «χτύπημα» στον ήδη ταλαιπωρημένο και πληγωμένο Παναθηναϊκό.

Σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρείται από χίλια - μύρια δικά του προβλήματα και προσπαθεί να αναστηθεί αγωνιστικά και να παρουσιάζεται ανταγωνιστικός στο γήπεδο και μόνο, ήρθε ένα ακόμα «χτύπημα» αυτή τη φορά από την ελληνική δικαιοσύνη.

Με μια απόφαση για γέλια και για κλάματα, ο Ροντρίγκο Μολέδο τιμωρείται με 3 αγωνιστικές για «βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά», εξαιτίας του χτυπήματος στον Ρέντζα στο πρόσφατο παιχνίδι κυπέλλου του «τριφυλλιού» με την ΑΕΛ. Όλα αυτά, ύστερα από καταγγελία της ομάδας της Θεσσαλίας (ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον Μολέδο στις 28/9 όχι αυτεπάγγελτά, αλλά επειδή το κατήγγειλε η Λάρισα).

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ είναι, αν όχι αστεία, σκάνδαλο. Κι αυτό διότι ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Τι αναφέρει; Ότι ένας παίκτης μπορεί να τιμωρηθεί μόνο αν κάνει παράβαση, η οποία διέφυγε από τον διαιτητή του παιχνιδιού. Και στη συγκεκριμένη φάση, ο ρέφερι Ζαχαριάδης και ο βοηθός όχι μόνο ήταν μπροστά στη φάση, αλλά αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν τον Βραζιλιάνο αμυντικό, προφανώς διότι παρατήρησαν ότι δεν έγινε κάτι με πρόθεση. Αντί, λοιπόν, να μη συμβεί το παραμικρό, έρχεται τώρα η απόφαση της δικαιοσύνης για τιμωρία και ο βασικός κεντρικός αμυντικός του "τριφυλλιού" χάνει, εκτός των άλλων, και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 28 Οκτωβρίου, αν η ποινή δεν πέσει, έπειτα από την έφεση που θα γίνει.

Προκαλεί, επίσης, απορία πως ενώ το παιχνίδι στο οποίο έγινε η φάση του Μολέδο με τον Ρέντζα ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου, η απόφαση βγήκε σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά!

Είναι ολοφάνερο ότι το πράγμα ξεφεύγει. Ο Παναθηναϊκός χάνει στο μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τον καλύτερο του αμυντικό και έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του, επειδή η κωμωδία με τις καταγγελίες των ΠΑΕ και στη συνέχεια την άσκηση δίωξης και εν τέλει την ποινή (επαναλαμβάνουμε, τη στιγμή που διαιτητής και βοηθός δεν έχουν καν τιμωρήσει τον παίκτη), συνεχίζεται, αντί να μπει μια και καλή ένα τέλος σε όλη αυτή τη λογική του παραλόγου. Και ο Παναθηναϊκός γίνεται το "θύμα", βλέποντας να έρχεται το ένα κακό μετά το άλλο, αυτή τη φορά, φυσικά, από... εξωγενείς παράγοντες και όχι λόγω των δικών του λαθών ή χειρισμών.

Η απόφαση είναι, ξεκάθαρα, «χτύπημα» και μάλιστα πολύ δυνατό για τον ανίσχυρο διοικητικά Παναθηναϊκό. Είναι πέρα από κάθε λογική, αποτελεί σκάνδαλο από τη στιγμή που βγαίνει εκτός κανονισμού και «στραγγαλίζει» ακόμη περισσότερο την πράσινη ΠΑΕ που προσπαθεί να ανασάνει, αλλά κάθε λίγο και λιγάκι κάτι της συμβαίνει και το... οξυγόνο κλείνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x