Βόλεϊ

«Δέσιμο του ελληνικού κορμού και από του χρόνου τίτλους»

Τους στόχους της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού ανέλυσαν οι Κυριάκος Καμπερίδης και Πέννυ Ρόγκα στο sport-fm.gr, κατά τη διάρκεια της Media Day του «τριφυλλιού».

Ως στρατηγική επιλογή του Παναθηναϊκού στην προσπάθειά του να ξαναβιώσει τις επιτυχίες του παρελθόντος, χαρακτήρισαν ο Κυριάκος Καμπερίδης και η Πέννυ Ρόγκα στο sport-fm.gr, την επένδυση των «πρασίνων» στον ελληνικό κορμό.

Το «τριφύλλι» έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την παρένθεση της Pre League. Πλέον, όπως τόνισαν ο τεχνικός και η αρχηγός του, στο «στρατόπεδο» του Παναθηναϊκού υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα τους μπορεί να σπάσει από την επόμενη σεζόν την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο γυναικείο βόλεϊ.

«Όπλο» τους θα είναι τόσο ο κόσμος τους, όσο και η νέα τους έδρα -το Κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι-, στο οποίο μετακομίζουν από φέτος.

Καμπερίδης: «Στόχος μας η τετράδα στο πιο ισχυρό πρωτάθλημα των τελευταίων 10-20 ετών»

Το επίπεδο της Α1 γυναικών εξήρε ο Κυριάκος Καμπερίδης μιλώντας στο sport-fm.gr. Μάλιστα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, θεωρεί πως με συνοχή και μαχητικότητα, τα «Φίνα Κορίτσια» μπορούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τετράδα.

«Τα στοιχεία που θέλουμε να αποτελέσουν μόνιμο χαρακτηριστικό της ομάδας μας είναι η μαχητικότητα, η συνοχή και η αντίδραση στα δύσκολα. Το φετινό πρωτάθλημα είναι ίσως το πιο ισχυρό των τελευταίων 10-20 χρόνων. Βάσει των ρόστερ που έχουν δημιουργηθεί, βάσει του γεγονότος ότι υπάρχουν ιστορικές ομάδες, κλαμπ με παράδοση στην ανάπτυξη και εκείνα των νησιών που επενδύουν χρόνια. Πρώτος μας στόχος είναι η είσοδος στην τετράδα. Θέλουμε να φτάσουμε ως εκεί, ώστε να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας και σε αυτό το επίπεδο. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε παραπάνω είναι ευπρόσδεκτο. Στρατηγική μας επιλογή για φέτος ήταν να εστιάσουμε στις Ελληνίδες παίκτριες. Σε εκείνες που είναι αναγνωρισμένες και ανήκουν στο δυναμικό της Εθνικής. Πιστεύουμε ότι οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό βασίζονται στον ελληνικό κορμό. Θα δούμε στο τέλος της χρονιάς πόσες από αυτές τις κοπέλες μπορούν να ανταποκριθούν στο βάρος αυτής της φανέλας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «πρασίνων».

Ρόγκα: «Δύναμή μας ο κόσμος μας»



Στην τεράστια ώθηση που προσφέρουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού στην ομάδα τους, στάθηκε η Πέννυ Ρόγκα μιλώντας στο sport-fm.gr.

«Ο κόσμος ήταν πάντα δίπλα στον Παναθηναϊκό. Και τα παλιότερα χρόνια που είχε τις επιτυχίες και όσο βρισκόταν στη δεύτερη κατηγορία. Αποτελεί τη δύναμή μας. Από εκεί και πέρα η διοίκηση ήταν πάντα δίπλα μας. Είμαστε σαν οικογένεια. Ό, τι πρόβλημα κι αν έχουμε το αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί. Έχει γίνει μία πολύ καλή αρχή, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να αρχίσει να πρωταγωνιστεί εκ νέου. Το γήπεδο είναι μεγάλο και πάρα πολύ όμορφο. Κι αν είναι κατάμεστο πιστεύω θα είναι μία πολύ καυτή έδρα. Μπορούμε να το κάνουμε ένα καινούργιο σπίτι», σχολίασε αρχικά η αρχηγός «τριφυλλιού».

Την ίδια στιγμή, η 32χρονη λίμπερο αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι, το οποίο ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-2 σετ, ξεκινώντας έτσι με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του στην Α1.

«Πάντα γι’ αυτά τα ντέρμπι ζουν οι αθλητές. Το άγχος ήταν κυρίαρχο. Τόσο επειδή ήταν πρεμιέρα, όσο και επειδή παίζαμε απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Όμως, αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει "χτίσει" τα τελευταία χρόνια μία σταθερή πορεία. Είναι ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Βέβαια, θεωρώ ότι μετά από αυτόν υπάρχει ένα γκρουπ 4-5 κλαμπ -μαζί με το δικό μας- που είμαστε περίπου ισοδύναμα. Ωστόσο, αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια σαν να είναι ντέρμπι. Η φετινή χρονιά είναι μεταβατική για τον Παναθηναϊκό. Ήρθαμε από την Pre league στην Α1, εκεί όπου πρέπει να είναι η ομάδα. Ουσιαστικά, στόχος για την ομάδα αυτή τη στιγμή είναι να δέσει ο ελληνικός κορμός και από του χρόνου να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τίτλους», συμπλήρωσε η Πέννυ Ρόγκα.

Επιμέλεια: Μανώλης Μουσουράκης-Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x