Στίβος

Δεύτερη η Κυριακοπούλου, χαμηλά η Στεφανίδη

Τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ γυναικών στo Diamond League στίβου της Στοκχόλμης κατέκτησε η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η πανελλήνια ρεκορντγούμαν του αγωνίσματος πέρασε με τη δεύτερη τα 4.76 και έμεινε εκεί, αφού απέτυχε τρεις φορές στα 4.81, ώστε να διεκδικήσει στη συνέχεια να καταρρίψει το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, τα 4.83, που σημείωσε πριν μερικές μέρες. Έτσι, άφησε στην πρώτη θέση την κορυφαία φέτος στον κόσμο, Γιαρισλέι Σίλβα, με άλμα στα 4.81 και τρίτη τη Φαμπιάνα Μούρερ με 4.71.

Ομως, παρόλα αυτά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται κοντά στο διαμάντι, έχοντας 16 βαθμούς ένατι 10 της Βραζιλιάνας σταρ, οπότε για να χάσει την πρωτιά θα πρέπει να μείνει εκτός τριάδας στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης στη Ζυρίχη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και την ίδια στιγμή η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια να πάρει την πρώτη θέση. Νωρίτερα, η Κυριακοπούλου ξεπέρασε με την πρώτη τα 4.56 και τα 4.66.

Στα χαμηλά έμεινε η Κατερίνα Στεφανίδη. Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης ξεπέρασε τα 4.46 με τη δεύτερη προσπάθεια, όμως απέτυχε τρεις φορές στα 4.56, παίρνοντας την έκτη θέση. Νωρίτερα, η Στεφανίδη είχε ξεπεράσει με τη δεύτερη τα 4.31.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x