Επικαιρότητα

ΔΗ.ΣΥ: Εκλογικός στόχος μας τώρα ένα ποσοστό πάνω από το 10%

Τις δικές του μετρήσεις κοινής γνώμης κάνει εδώ και καιρό ο Ανδρέας Λοβέρδος και όπως λέει τα συμπεράσματα του συμπίπτουν με εκείνα των δημοσκοπήσεων.

Τις δικές του μετρήσεις κοινής γνώμης κάνει εδώ και καιρό ο Ανδρέας Λοβέρδος και όπως λέει στο «theTOC» τα συμπεράσματα του συμπίπτουν με εκείνα των εταιριών δημοσκοπήσεων. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην πρώτη δημοσκόπηση για την νέα χρονιά βρήκε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να ενισχύεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα (5,5%-6,5%), ωστόσο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε δει τα σημάδια ανάκαμψης εδώ και καιρό. Απλώς τώρα έχουν και τη «βούλα» των ειδικών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πριν από δύο χρόνια, σχεδόν δεν τολμούσε να βγει από το σπίτι του. Θυμάται ακόμα επεισόδιο σε πολυκατάστημα που προκάλεσε μεγάλο σόκ στη σύζυγο του, αλλά και στα παιδιά του που ξέσπασαν σε κλάματα.

Σήμερα ο ίδιος όχι απλώς βγαίνει αλλά σε πρόσφατη έξοδο στα μπουζούκια, λόγω εορτών, πολλοί θαμώνες έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ δεν έλειψαν και λόγια στήριξης και ενθάρρυνσης.

Τι άλλαξε; Προφανώς η αδιέξοδη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δεύτερο χρόνο οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, η ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, το περιβόητο reunion παλιών και νέων στελεχών του κόμματος, αλλά και η ανάγκη να εκφραστεί ένα κομμάτι των ψηφοφόρων που ψάχνουν εναγωνίως ένα τρίτο δρόμο φαίνεται ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δίνουν αέρα στα πανιά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Ο κόσμος που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις που κάνουμε ανά την Ελλάδα έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015» αναφέρει στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και αποδίδει –όπως είναι άλλωστε φυσικό- τα εύσημα στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία έκανε πράξη τις επιδιώξεις.

Στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι η διεύρυνση των εκλογικών ποσοστών θα συνεχιστεί και επιμένουν ότι τελικά οι κάλπες (όταν τελικά στηθούν) θα δώσουν ποσοστά πάνω από 10%.

Μέχρι τότε η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συνεχίσει τις προπάθειες διεύρυνσης της και με άλλους όμορους πολιτικά χώρους (βλ. πρωτοβουλία των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση – Ποτάμι).

Την ίδια στιγμή βέβαια θεωρείται η περαιτέρω ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετρά ήδη 18 βουλευτές και βρίσκεται στην ίδια θέση με την Χρυσή Αυγή. Πολύ σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάσει τους 19 με τον Γιώργο Καρρά (πρώην Ένωση Κεντρώων) να βρίσκεται προ των πυλών τακτοποιώντας κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες.

Η κατάσταση είναι λίγο πιο σύνθετη για την πρώην βουλευτή του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου αλλά και για τον Κώστα Μπαργιώτα που μέχρι σήμερα βρίσκεται στην ίδια κοίτη με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Και οι δύο δεν αποκλείουν την μετακίνηση τους, αλλά μένουν ακόμα να διευκρινιστούν αρκετά πριν ενταχθούν στις εκλογικές λίστες της παράταξης.

Τέλος, κοντά στην Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα και ο Χάρης Θεοχάρης.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x