Επικαιρότητα

Διαδικτυακή ληστεία τραπεζών

Στο στόχαστρο χάκερ μπήκαν 100 τράπεζες σε 30 χώρες , που ληστεύθηκαν διαδικτυακά, με τη λεία να ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια δολάρια και κατά κάποιες εκτιμήσεις να αγγίζει ακόμη και το 1 δισ. δολάρια.

Με την χρησιμοποίηση κακόβουλου λογισμικού, χάκερ κατάφεραν να κλέψουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τράπεζες της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ. «Ήταν η πιο εξελιγμένη ηλεκτρονική επίθεση που έχει γίνει μέχρι τώρα σε παγκόσμια κλίμακα», σχολίασε διευθυντικό στέλεχος της αμερικανικής εταιρίας ασφάλειας λογισμικού Kaspersky.

Η μεγαλύτερη ληστεία τραπεζών στα χρονικά φαίνεται πως έγινε μέσω διαδικτύου έπειτα από επίθεση χάκερ με την εγκατάσταση software παρακολούθησης στους υπολογιστές των Τραπεζών, προκειμένου να παρατηρήσουν και να καταγράψουν τις καθημερινές τακτικές των υπαλλήλων.

Η εν λόγω ηλεκτρονική επίθεση ήταν μία από τις πιο προσεγμένες επιθέσεις στην ιστορία εξαιτίας των προσεγμένων κινήσεων των χάκερ για να μην αποκαλυφθούν.

Οι ηλεκτρονικοί εγκληματίες έχοντας ανοίξει εικονικούς λογαριασμούς κατάφεραν να μεταφέρουν σε αυτούς υπέρογκα ποσά, μιμούμενοι τις πράξεις των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την έκθεση της Kaspersky, εταιρείας ασφάλειας στο διαδίκτυο, που δημοσίευσαν οι New York Times, τράπεζες της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ έπεσαν θύματα των χάκερς, ενώ οι περισσότερες τράπεζες - «στόχοι» βρίσκονται στη Ρωσία.

Μαρίνα Μαντζαβινάτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x