Επικαιρότητα

Διαδήλωση στήριξης Ερντογάν με απουσία Ακιντζί και δωρεάν φαγητό

Έλαβαν μέρος χιλιάδες Τουρκοκύπριοι και έποικοι οι οποίοι κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας και φωτογραφίες του Ταγίπ Ερντογάν

Διαδήλωση υποστήριξης του Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε χθες στη κατεχόμενη Λευκωσία με την ηχηρή απουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί η οποία κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε.

Η διαδήλωση έγινε στη κεντρική πλατεία Σεραϊου στη κατεχόμενη Λευκωσία με τίτλο «Στηρίζουμε τη Δημοκρατία». Έλαβαν μέρος χιλιάδες Τουρκοκύπριοι και έποικοι οι οποίοι κρατούσαν σημαίες της Τουρκίας και φωτογραφίες του Ταγίπ Ερντογάν. Εντύπωση προκάλεσε ότι στους διαδηλωτές προσφέρθηκε δωρεάν φαγητό και ποτό.

Ομιλητές ήταν ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας Τουγρούλ Τουρκές, που ήρθε στα κατεχόμενα, ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Χουσεΐν Όζγκιουργκιουν, καθώς και ο Χουσεΐν Τσαβούς Κελέ, εκπρόσωπος της «πλατφόρμας για τη στήριξη της Δημοκρατίας» που διοργάνωσε την εκδήλωση. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γινλντιρίμ απευθύνθηκε στο πλήθος μέσω τηλεδιάσκεψης.

inner

Στην ομιλία του, ο Τουρκές ανέγνωσε μήνυμα του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τη δημοκρατία στο ψευδοκράτος, και ευχαρίστησε τους Τουρκοκύπριους για την υποστήριξή τους.

Από την πλευρά του, ο Όζγκιουργκιουν είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί με την Τουρκία, ενώ το πλήθος από κάτω φώναζε «ο Όζγκιουργκιουν είναι παρών, πού είναι ο Ακιντζί;». Στο μήνυμά του, ο Γιλντιρίμ είπε ότι οι χαρές και οι λύπες Τουρκίας και ψευδοκράτους είναι κοινές και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία.

Η απουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αποτέλεσε μήνυμα για την αντίθεση του στα μέτρα που λαμβάνει ο Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο κ. Ακιντζί επέλεξε χθες να παρευρεθεί σε φεστιβάλ σε ένα χωριό των κατεχομένων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x