Χάντμπολ

Διαλύθηκε ο ιστορικός Αμύντας Αμυνταίου!

Κλείνουν τα 36 τμήματα του συλλόγου, μεταξύ αυτών και το χάντμπολ που επρόκειτο να συμμετέχει στην Α1 Γυναικών

Μετά από 57 χρόνια ιστορίας ο «Εθνικομορφωτικός Σύλλογος Αμύντας Αμυνταίου» αναστέλλει επ’ αόριστον την λειτουργία του.
Πρόκειται για έναν Σύλλογο με σπουδαίες επιτυχίες και παράδοση στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, όχι μόνο της Φλώρινας, της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και Πανελληνίως, αφού είναι γνωστό ότι ήταν ο διοργανωτής των πρώτων αγώνων χάντμπολ στις 13 Φεβρουαρίου 1977 στο προαύλιο του γυμνασίου Αμυνταίου.

Ο Αμύντας διατηρούσε 36 τμήματα με την ναυαρχίδα του να είναι το γυναικείο χάντμπολ, το οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόταν στην Α1 Γυναικών και αν δεν βρεθεί ομάδα να πάρει την θέση του, τότε το φετινό θα διεξαχθεί με 9 ομάδες.

Μεγάλη παράδοση είχε και το τμήμα της χωροδίας με δεκάδες συναυλίες σε όλη την χώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρούσε επίσης και άλλα τμήματα όπως: Χορευτικό , Φωτογραφίας, Νεολαίας, Περιβάλλοντος, Μουσικής, Ορθοφωνίας, Βυζαντινής Μουσικής, Μπαλέτου, Ζωγραφικής, Δημιουργικού εργαστηρίου, Θεατρικού εργαστηρίου, Σκάκι, Πλεκτικής κ.α.

Τα οικονομικά προβλήματα «έπνιξαν» τον Σύλλογο, ο οποίος δεν βρήκε λύσεις, ούτε και μετά την μηνιαία παράταση που δόθηκε από την 3η Γενική Συνέλευση με σκοπό την εύρεση ενδιαφερόμενων για να αναλάβουν τα ηνία, αφού τον Ιούνιο προέκυψε μαζική παραίτηση μελών του Δ.Σ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x