Στίβος

Διαψεύδει για Δεβετζή ο Δημητρακόπουλος

Η Πηγή Δεβετζή ανήκει πλέον στις τιμωρημένες από την ΙAAF αθλήτριες για χρήση στανοζολόλης, όμως ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος διαψεύδει τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

Ο γνωστός δικηγόρος και νομικός σύμβουλος της πρωταθλήτριας του τριπλούν με γραπτή του δήλωση ξεκαθαρίζει πως η αθλήτρια έχει τιμωρηθεί μόνο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Οζάκα το 2007 και όχι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Αναλυτικά: «Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της Ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Προς υλοποίηση της άνω εντολής, έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, ενόψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη.

Κατηγορηματικά διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη ΔΟΕ, η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το Ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή.

Όσον αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF, αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα ΜΜΕ, περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιο ότι η Ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητές της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x