F1

Διαψεύδει για Κούμπιτσα η Renault

Ο πρόεδρος της Renault, Κιρίλ Αμπιτεμπούλ απέκλεισε οποιαδήποτε πιθανότητα ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα να αντικαταστήσει τον Τζόλιον Πάλμερ τη φετινή σεζόν.

Δεν θα συμμετάσχει σε κανένα φετινό grand prix με τη Renault ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, παρά την έντονη φημολογία που υπήρχε τις τελευταίες εβδομάδες. Τις φήμες αυτές είχε πυροδοτήσει η επιλογή της γαλλικής ομάδας να δώσει στον Κούμπιτσα την ευκαιρία να συμμετάσχει στις δοκιμές εξέλιξης, μετά το ουγγρικό grand prix με το φετινό μονοθέσιο.

Σε αυτή τη φημολογία αλλά και στις προθέσεις της Renault για τη φετινή και την επόμενη σεζόν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ομάδας, Κιρίλ Αμπιτεμπούλ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον Πάλμερ και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πλάνο μας. Είναι αλήθεια ότι με τον Κούμπιτσα πρέπει να ερευνήσουμε και κάποια άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών που έρχονται».

Ο Αμπιτεμπούλ αναφέρθηκε και για τη πιθανότητα να βρεθεί ο Κούμπιτσα σαν οδηγός της ομάδας το 2018: «Ο Ρόμπερτ θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για το 2018, αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να δούμε κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγώνα».

Για τον Πάλμερ, ο πρόεδρος της Renault, είπε: «Είπα στον Πάλμερ ότι ο Κούμπιτσα σεν είναι άμεση απειλή για εκείνον. Του είπα ότι κοιτάζουμε τις επιλογές μας για το 2018, και ότι εκείνος θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για την επόμενη σεζόν».

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x