Επικαιρότητα

Διαψεύδεται από την Αθήνα η πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ιμια

Θέση από την Αθήνα για τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ από την Τουρκία.

Διαψεύδεται από την Αθήνα η πτώση τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα Ιμια, πληροφορία που μεταδόθηκε από σειρά τουρκικών ΜΜΕ πριν περίπου μία ώρα. Στην περιοχή ως αυτή τη στιγμή υπάρχει η συνήθης – τον τελευταίο μήνα –αυξημένη αεροναυτική τουρκική δραστηριότητα, την οποία οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν.

Νωρίτερα τουρκικά ΜΜΕ μετέδιδαν συγκεχυμένες πληροφορίες αρχικά περί υποτιθέμενης πτώσης ελικοπτέρου της ακτοφυλακής πέριξ των Ιμίων και λίγο αργότερα για σημαντική κινητοποίηση των Λιμενικών Αρχών και εναέριων μέσων, προκειμένου να αποφευχθεί η προσέγγιση ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, η κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων της Αγκυρας στην περιοχή είναι εντατική, ενώ υπάρχει και συνεχής ροή ρεπορτάζ από τα ΜΜΕ της γείτονος.

Η όλη κινητικότητα εντάσσεται προφανώς στον σχεδιασμό της κυβέρνησης Ερντογάν να δημιουργήσει κέντρα έντασης στο Αιγαίο, που θα τον βοηθήσουν να αυξήσει τη συσπείρωση των πολιτών της Τουρκίας, ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x