Επικαιρότητα

Διαζύγιο για Γιώργο και Άντα Παπανδρέου

Σαν… βόμβα έπεσε η είδηση ότι χώρισαν ο Γιώργος και η Άντα Παπανδρέου. Το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους, μετά από 26 χρόνια κοινής ζωής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, της Τετάρτης, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού αναχώρησε από την κατοικία στο Καστρί και πλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μένει σε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Το βράδυ της Δευτέρας η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού έφυγε από το σπίτι όπου έμεναν στο Καστρί και πλέον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, μένει σε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Βάσει της ίδιας πηγής, οι Παπανδρέου αντιμετώπιζαν εδώ και πολύ καιρό προβλήματα στη σχέση τους, και αποφεύγοντας τις κοινές εμφανίσεις, έδιναν τροφή στις «κακές» γλώσσες πως ήταν σε διάσταση.

Άνθρωποι του στενού τους περιβάλλοντος, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, λένε ότι η απόφαση για το διαζύγιο μετά από 26 χρόνια γάμου ελήφθη σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα.

Πάντως, μέχρι στιγμής, ελάχιστοι γνωρίζουν την αληθινή αιτία που οδήγησε τον Γιώργο και την Άντα Παπανδρέου στον χωρισμό.

Λέγεται πως η μητέρα του Γιώργου Παπανδρέου, Μάργκαρετ, δεν τα πήγε ποτέ καλά με τη γυναίκα του, αμφισβητώντας, εμμέσως, την ικανότητα της ήρεμης και ευγενικής Άντας να ανταποκριθεί στα όσα σημαίνουν να φέρεις το επώνυμο των Παπανδρέου.

Ο Γιώργος και η Άντα γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980, στο Ρίο Πατρών, στο περιθώριο εκδήλωσης στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος.

Ο γάμος τους, το 1989 στο Καλέντζι Αχαΐας, άφησε εποχή. Για τον πρωτότοκο γιο του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο δεύτερος γάμος, είχε προηγηθεί εκείνος με την Κύπρια Εύα Ζησιμίδου με την οποία απέκτησε τον γιο του, Ανδρέα. Με την Άντα έχουν μια κόρη, τη Μαργαρίτα.

Η Άντα, κόρη του δικηγόρου Πάνου Παπαπάνου και της Θεανώς, άριστη μαθήτρια, πέρασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και πήρε πτυχίο πολιτικού μηχανικού. Στην ορκωμοσία της είχε πάει με φθαρμένο τζιν, φαρδιά πουκαμίσα και στρατιωτικό τζάκετ.

Στη συνέχεια, πήρε υποτροφία και έκανε μάστερ στην Οτάβα του Καναδά. Ειδικεύτηκε στην αεροναυπηγική και εργάστηκε στην εταιρία Canadair.

Επί σειρά ετών εργαζόταν στην τεχνική διεύθυνση (στο τμήμα συντήρησης αεροσκαφών) στην Ολυμπιακή, απ’ όπου παραιτήθηκε το 2004 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όσοι τη γνώριζαν από παλιά μιλούν για μια δυναμική, αντισυμβατική γυναίκα, με πολιτική άποψη. Μάλιστα, λέγεται, πως μετά την ήττα στις εκλογές του 2007 ήταν εκείνη που έπεισε τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην παραιτηθεί και δικαιώθηκε καθώς το 2009 ο Γιώργος έγινε πρωθυπουργός.

Σημεία τριβών ανάμεσα στο ζευγάρι αποτέλεσαν και οι τελευταίες πολιτικές κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του, ο Ανδρέας Παπανδρέου και να δημιουργήσει δικό του, το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών.

Το εγχείρημα του πρώην πρωθυπουργού δεν στέφθηκε από επιτυχία, αφού η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, είναι η πρώτη, ύστερα από εφτά-οκτώ δεκαετίες, χωρίς κάποιον από τους Παπανδρέου.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούσαν φήμες, σύμφωνα με τις οποίες, η Μαργαρίτα Παπανδρέου είχε «κόψει» την οικονομική στήριξη του γιου της, γεγονός που αν ισχύει θα όξυνε τη διαμάχη ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x