Στίβος

Διεκδικεί την IAAF ο Μπούμπκα

Ο θρύλος του άλματος επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα, θα διεκδικήσει κόντρα στον Σεμπάστιαν Κόου, την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. «Θέλω να συνεχίσω το έργο του Ντιάκ», είπε.

Την προεδρία της IAAF θέλει να αναλάβει ο Σεργκέι Μπούμπκα, όπως ανακοίνωσε με προσωπική του δήλωση.

Ο Ουκρανός θρύλος του άλματος επί κοντώ θα κοντραριστεί με τον Σεμπάστιαν Κόου στις ερχόμενες εκλογές, μετά την απόσυρση του Λαμίν Ντιάκ, θέλοντας να προσφέρει στο άθλημα που του προσέφερε τόσα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Διεκδικώ την προεδρία της IAAF για να προσφέρω κάτι στον κόσμο του στίβου, ο οποίος μου έχει δώσει τόσες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Είχα την τιμή να υπηρετήσω τον χώρο, δίπλα στον Λαμίν Ντιάκ, με συνεργάτες και φίλους.

Τώρα που ο κύριος Ντιάκ αποφάσισε να αποσυρθεί απ’ τον προεδρία, εύχομαι να χτίσω στην πρόοδο που έχει πετύχει η IAAF κατά τη διάρκεια της θητείας του, ώστε να διασφαλίσω πως το άθλημα τους στίβου και η ηγεσία του θα είναι παγκοσμίου φήμης και ένα παράδειγμα προς τους άλλους, σε σχέση με την ηγεσία, την διαφάνεια και την δεοντολογία.

Θέλουμε επίσης να παρέχουμε τις βάσεις υποστήριξης για να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά αθλητών. Πρέπει να έχουμε καλύτερη σχέση με νέο κόσμο και να χτίσουμε νέο ακροατήριο και να διαβεβαιώσουμε την προστασία ενός καθαρού αθλητισμού
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x