Χάντμπολ

Διέλυσε την ΑΕΚ και σήκωσε την κούπα ο Ολυμπιακός!

Τη ρεβάνς για τη μοναδική του φετινή ήττα πήρε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε με 23-13 της ΑΕΚ στον τελικό της Πάτρας και στέφθηκε για δεύτερη σερί χρονιά Κυπελλούχος στο χάντμπολ ανδρών.

Διατήρησε τα σκήπτρα του στο Κύπελλο ο Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα πήρε εμφατική νίκη επί της ΑΕΚ στον τελικό της Πάτρας, με σκορ 23-13 και σήκωσε την κούπα για δεύτερη φορά, κάνοντας το πρώτο βήμα για το δεύτερο σερί νταμπλ.

Μάλιστα, το σύνολο του Πειραιά πήρε το… αίμα του πίσω από τους «κιτρινόμαυρους» που αποτελούν τη μοναδική ομάδα που τους έχει κερδίσει φέτος στο πρωτάθλημα,

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς αναδείχτηκε ο Δημήτρης Τζηράς με δέκα τέρματα, ενώ μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Νίκος Τσιλιμπάρης με εντυπωσιακές αποκρούσης, έντεκα στο σύνολο.

Η ΑΕΚ, από την άλλη, βρέθηκε σε τραγική μέρα, με τα 13 γκολ στα οποία περιορίστηκε να αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

inner

Το ματς:
Απόλυτος κυρίαρχος ήταν από την αρχή του ματς ο Ολυμπιακός, ξεφεύγοντας για πρώτη φορά στο ματς με 5-3 στο 13’. Ο Ζαμπούνης μείωσε στο γκολ στο 17’, όμως γκολ του Λιάπη και νέο σερί δύο γκολ του Τζηρά ανέβασαν τη διαφορά για τους ερυθρόλευκους στο +4 (8-4). Ζαμπούνης για την ΑΕΚ και Καραμπουρνιώτης για τον Ολυμπιακό βρήκαν δίχτυα για το 9-5, ενώ ο Σανίκης έστειλε τον Ολυμπιακό στο +5 (10-5), μετά από 24 λεπτά παιχνιδιού. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές επιθετικά και μείωσε με Ζαμπούνη και Παπαδιονυσίου μέχρι το 27’, όμως και οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με σερί δύο τερμάτων για το 12-7. Το σκορ του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Μπαγιός τριάντα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

'inner

Με πρωταγωνιστή τον Γιάκομπσεν, η ΑΕΚ μείωσε στα τρία τέρματα στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου μισού του ματς, όμως από κει και πέρα ο Ολυμπιακός ήταν καθηλωτικός. Αρχικά τρέχοντας ένα επιμέρους 4-1 (17-11), καθώς και με τις σπουδαίες αποκρούσεις του Τσιλιμπάρη που διατήρησαν τη διαφορά στα πέντε τέρματα.

Γιάκομπσεν και Ζαμπούν μείωσαν σε 17-13, μετά από διπλή αποβολή για τους ερυθρόλευκους, όμως ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο, κράτησε το «0» στην άμυνα και εκτόξευσε τη διαφορά στο τελικό 23-13

inner

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-2, 5-3, 7-4, 10-6, 12-8 (ημχ), 13-9, 16-11, 17-12, 18-13, 20-13
Ολυμπιακός ΣΦΠ / Όμιλος Ξυνή (Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 2, Κανδύλας, Σανίκης 3, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης, Τσίλης 2.
ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος 1, Γιάκομπσεν 4, Παπαδιονυσίου 3, Δομπρής, Μυλωνάς 1, Νταρσουλάντ, Αργυρού, Παλεβίτσιους, Βραζάλιτσα.
Διαιτητές: Κατσίκης – Μιχαηλίδης: Δίλεπτα: 8-5. Πέναλτι: 4/4 – 3/3


Λεπτό προς λεπτό:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x