Κώστας Νικολακόπουλος

Δικαιοσύνη, δοκιμές, διαπιστώσεις…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr αγωνιστικά θέματα του Ολυμπιακού μετά και την ήττα από τον Ατρόμητο.

• Εγώ πραγματικά δεν ξέρω αν ο Βίκτορ κάνει για τον πάγκο του Ολυμπιακού -είναι προφανές ότι πρέπει να περιμένουμε αρκετά για να το διαπιστώσουμε. Αλλά βλέπω ότι προσπαθεί να αποδώσει δικαιοσύνη στην ομάδα.

• Για παράδειγμα χθες στο Περιστέρι άφησε στον πάγκο τους Πάρντο και Φορτούνη και έβαλε τους Σεμπά και Ντουρμάζ -οι δύο τελευταίοι είχαν από ένα δοκάρι και από μία σπουδαία ευκαιρία. Από την έναρξη του β' ημιχρόνου πέρασε τον Φορτούνη αντί του Ντουρμάζ και από το 63’ τον Πάρντο αντί του Σεμπά. Οι θεωρούμενοι βασικοί δεν «ακούμπησαν»…

• Κατά τη γνώμη μου, ορθά ο Βίκτορ τους είχε αρχικά στον πάγκο. Ο Φορτούνης, ειδικά σε τακτικό επίπεδο, ήταν πολύ κακός στα δύο αμέσως προηγούμενα φιλικά, με τη Βέστερλο και την Κλαμπ Μπριζ. Ο δε Πάρντο από την αρχή της προετοιμασίας κινείται συνεχώς στη μετριότητα -μάλιστα χθες στο δεύτερο γκολ του Ατρόμητου είχε τραγική αμυντική συμπεριφορά (τον... ξεπέρασε μόνο ο Σιόβας στη φάση του 3-1).

• Ο Βίκτορ λοιπόν πολύ απλά θέλησε με τη χθεσινή επιλογή ενδεκάδας αφενός μεν να μην επιβραβεύσει την εικόνα (στα τελευταία παιχνίδια) των Φορτούνη και Πάρντο, αφετέρου δε να δώσει μία ευκαιρία σε δύο άλλους κυνηγούς. Καλά έκανε.

• Το θέμα είναι, όμως, ότι πλησιάζει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού και δεν έχει παίξει ποτέ η ίδια επιθετική τριάδα έστω σε δύο ημίχρονα. Με τη Γάνδη οι Πάρντο, Ιντέγε, Φορτούνης (και μισή ώρα οι Μανθάτης, Πουλίδο, Σεμπά). Με τη Βέστερλο οι Μανθάτης, Πουλίδο, Σεμπά (και μισή ώρα οι Πάρντο, Ιντέγε, Ντουρμάζ). Με την Κλαμπ Μπριζ οι Πάρντο, Ιντέγε, Πουλίδο. Με τον Ατρόμητο οι Σεμπά, Ιντέγε, Ντουρμάζ και μισή ώρα οι Πάρντο, Ιντέγε, Φορτούνης.

• Τέλος πάντων, επειδή ακούγονται πολλά για τη θέση του Φορτούνη, έχω να καταγράψω μία διαπίστωση. Ο Φορτούνης την καλύτερή του εμφάνιση στην προετοιμασία την έκανε παίζοντας 63 λεπτά αριστερό χαφ με τη Γάνδη… Αν ο Κώστας πιστεύει ότι δεν μπορεί να παίζει στα πλάγια και ο προπονητής κρίνει ότι εκεί πρέπει να τον βάζει, η επιλογή είναι μόνο μία για τον προπονητή: Να προσπαθήσει να τον πείσει να παίζει εκεί που (κατά το σχέδιο του) εξυπηρετεί την ομάδα -ειδάλλως να μην τον βάζει…

• Και μία άλλη διαπίστωση: Ο Ολυμπιακός πιο δεμένος, συμπαγής και «μαζεμένος» σαν ομάδα (ακόμη και χθες…) δείχνει όταν παίζει με τρεις κεντρικούς χαφ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Μπουχαλάκη… Γιατί ελέγχει καλύτερα το παιχνίδι, έστω και αν σε αυτό το σύστημα το ένα 8άρι πρέπει να είναι άλλου επιπέδου.

• Τώρα, αν για κάποια μεμονωμένα παιχνίδια, είναι καλύτερο να παίξει με Φορτούνη πίσω από τον φορ, είναι κάτι άλλο.

• Κάτι τελευταίο: Εγώ δεν είδα το ματς, αλλά μόνο τα στιγμιότυπα. Δεν αμφιβάλλω για την κρίση των συναδέλφων περί της απόδοσης του Φιγκέιρας -άλλωστε και με την Κλαμπ είχε προβληματίσει. Όμως, στη φάση του πρώτου γκολ του Ατρόμητου, ο Πορτογάλος ορθά κινήθηκε σαν τρίτος στόπερ. Τον σκόρερ Μπιτόλο έπρεπε να καλύψει ο Σεμπά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x