Επικαιρότητα

Bild: Διπλωματική διαμάχη Ελλάδας- ΠΓΔΜ με αφορμή το προσφυγικό

«Οι ηγέτες της Ε.Ε ευθύνονται για το προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη και στόχος τους είναι να δημιουργήσουν τις H.E. της Ευρώπης που θα καταπιούν τα κράτη μέλη» , τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Για διπλωματική διαμάχη Ελλάδας- ΠΓΔΜ με αφορμή το προσφυγικό κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Bild», σχολιάζοντας την δραματική κατάσταση στην Ειδομένη την ώρα που ο Ούγγρος πρωθυπουργός, παραμονή της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, έσπευσε να κατηγορήσει τις Βρυξέλλες για πραξικόπημα αλλά και να αποκαλέσει τρομοκράτες τους πρόσφυγες!

Αναφερόμενος στη προσφυγική ροή προς την Ευρώπη, ο Βίκτορ Ορμπάν έσπευσε να κατηγορήσει τις Βρυξέλλες για πραξικόπημα επισημαίνοντας ότι η Ε.Ε επιδιώκει να δημιουργήσει τις ΗΠΑ της Ευρώπης καταπατώντας τα δικαιώματα των κρατών μελών.

«Οι ηγέτες της Ε.Ε ευθύνονται για το προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη και στόχος τους είναι να δημιουργήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης που θα καταπιούν τα κράτη μέλη» , τόνισε χτες ο Ορμπάν.

Το «σκληρό πρόσωπο της Ευρώπης» εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις Βρυξέλλες για την πολιτική της μετεγκατάστασης των προσφύγων και στη συνέχεια αναφέρθηκε υποτιμητικά και με διόλου κολακευτικά σχόλια στους πρόσφυγες.

«Δεν θα αφήσουμε τις Βρυξέλλες να θέτουν εαυτόν υπεράνω του νόμου. Δεν θα τους αφήσουμε να μας φορτώσουν τους πικρούς καρπούς της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής που έχει κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Δεν θα φέρουμε στη χώρα το έγκλημα, την τρομοκρατία, την ομοφοβία και τον αντισημιτισμό που πυρπολεί συναγωγές», ανέφερε ο Ορμπάν.

Λίγες ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας «Bild», αναφέρεται στην διανομή των φυλλαδίων που έδιναν οδηγίες στους πρόσφυγες για να αποδράσουν στα Σκόπια, τους τρεις νεκρούς στα σύνορα Αθηνών- Σκοπίων και τα γκλομπ με τα οποία οι αρχές προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους οργισμένους πρόσφυγες που έχουν παγιδευτεί στην περιοχή.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x