Μουσική

Δημοπρασία-ρεκόρ για Μπομπ Ντίλαν!

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ έσπασε σε δημοπρασία το χειρόγραφο στο οποίο ο Μπομπ Ντίλαν σημείωσε για πρώτη φορά τους στίχους του επικού «Like a Rolling Stone».

Όταν ο Μπομπ Ντίλαν «μουντζούρωνε» σε λίγες κόλλες χαρτί τους στίχους του «Like a Rolling Stone» πιθανότατα δεν είχε ιδέα πως στην ουσία έγραφε ιστορία αφού το συγκεκριμένο κομμάτι όχι μόνο τον καθιέρωσε αλλά κι έγινε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ρυθμούς του 20ού αιώνα.

Καθισμένος στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Ουάσινγκτον ένα βράδυ του Ιουνίου του 1965, λογικά δεν θα περίμενε πως σχεδόν μισό αιώνα αργότερα κάποιος θα έδινε 2 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό του εκείνο το χειρόγραφο! Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για κάτι ανάλογο κι έτσι στη δημοπρασία του οίκου «Sotheby’s» έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ το οποίο ήταν 1,2 εκατ. ευρώ για τους στίχους του «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» των Beatles.

Ο νέος κάτοχος του χειρόγραφου μπορεί να διαβάσει όχι μόνο το κομμάτι που τελικά ηχογραφήθηκε τελικά, στίχους που τελικά «κόπηκαν», όπως «Dry vermouth, you’ll tell the truth», αλλά και κάποια σκιτσάκια του Ντίλαν στο περιθώριο που αποδεικνύουν πως μάλλον από νωρίς είχε καταλάβει πως μπορεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους να εκφράσει όλα όσα είχε στο μυαλό του.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x