Betmasters

«Διπλό» αξίας για το Ντιτρόιτ, ρίσκο με το Τορόντο

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τέσσερα σημεία από τη Major League Baseball, με κυριότερο τη νίκη των Τάιγκερς στο Κλίβελαντ.

Κλίβελαντ Ίντιανς – Ντιτρόιτ Τάιγκερς: Δύο ομάδες της American Central αναμετρώνται στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς τριών αγώνων. Το πρώτο το πήρε το Ντιτρόιτ με 8-5. Οι «τίγρεις» είναι σε ανώτερο επίπεδο και η παρουσία του Ντέιβιντ Πράις (6-2, ERA 2,50) στη θέση του βασικού pitcher ενισχύει το προβάδισμά τους. Ο Ντάνι Σαλάζαρ (6-2, ERA 3,56) είναι από τις αξιόπιστες αμυντικές λύσεις των «Ινδιάνων», αλλά όχι για φαβορί. Ο Πράις είναι pitcher αντοχής, ξεπερνά με άνεση τις ενενήντα ρίψεις, έχει 8-1 με ERA 2,11 σε έντεκα ματς καριέρας με το Κλίβελαντ, ενώ βρίσκεται στο 3-0 με ERA 0,61 τις τέσσερις πρόσφατες φορές που το αντιμετώπισε. Στο «Progressive Field» δεν έχει χάσει ποτέ, με 3-0 απολογισμό και ERA 2,32 σε πέντε αγώνες! Το Ντιτρόιτ έχει δεκαεννέα νίκες στα τελευταία 24 ματς στο Κλίβελαντ, τις τρεις τελευταίες σεζόν κι όλα αυτά σε συνδυασμό με την κάκιστη αξιοποίηση της έδρας από την πλευρά των Ίντιανς διαμορφώνουν μία κατάσταση προς το «διπλό», το οποίο δίνεται σε τιμή αουτσάιντερ.

Τάμπα Μπέι Ρέις – Τορόντο Μπλου Τζέις: Οι δύο ομάδες της American East έχουν θετικό πρόσημο νικών, με την Τάμπα Μπέι, μάλιστα, ν΄ ανήκει στις τρεις καλύτερες της Περιφέρειας μαζί με Χιούστον και Κάνσας. Το πρώτο από τρία ματς της σειράς το πήραν οι Καναδοί με 8-5. Ο βασικός pitcher των γηπεδούχων Κρις Άρτσερ (8-4, ERA 2,18) κάνει εξαιρετική σεζόν και δικαιολογημένα προσφέρεται σε χαμηλές αποδόσεις. Από την άλλη, ο 41χρονος knuckleballer Αρ Έι Ντίκι (3-6, ERA 4,96) βρίσκεται σε διαρκώς πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια, όμως σε τέτοιες τιμές πάντοτε αξίζει να τον ποντάρουμε. Αν του βγει το παιχνίδι, με τον εξεζητημένο τρόπο ρίψης που έχει, τότε θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους batters των Ρέις. Οι Μπλου Τζέις πηγαίνουν για δεύτερη σερί μέρα στο «Tropicana Field», έχοντας ως παράσημο επτά runs μέσο όρο στο επί μέρους 15-4 που τρέχουν και με την καλύτερη επίθεση στους majors! Ο Άρτσερ έχει ERA 0,43 με 27 strikeouts σε 21 innings, στις τρεις τελευταίες συμμετοχές κόντρα στο Τορόντο, αλλά να επαναληφθεί τέτοιου επιπέδου επίδοση είναι, μάλλον, δύσκολο. Ο Ντίκι περνά δύσκολα στην Τάμπα Μπέι, με 1-3 απολογισμό και ERA 6,37 στα πέντε ματς που, πρόσφατα, έπαιξε! Όμως και πάλι και πέντε πόντους να δεχθεί, το Τορόντο μπορεί να σκοράρει περισσότερους. «Διπλό».

Κολοράντο Ρόκις – Αριζόνα Ντάιμοντμπακς: Ματς της National West, όπου με την παρουσία των Ντόντζερς και των Πρωταθλητών Τζάιεντς δύσκολα κάποια από τις δύο ομάδες μπορεί να ξεπεταχτεί. Το γεγονός πώς η Αριζόνα είναι στη +1,5 νίκη από το Σαν Ντιέγκο αποτελεί ήδη μία πρώτη επιτυχία για την τρέχουσα σεζόν. Η κόντρα των pitchers Κάιλ Κέντρικ (2-9, ERA 5,95) και Τσέις Άντερσον (3-1, ERA 2,84) βγάζει δικαιολογημένο φαβορί τους «Μπακς». Ο 31χρονος Κέντρικ, πάντως, μπορεί να προέρχεται από τρεις ήττες κι ένα no decision game, όμως, ειδικά στα τρία τελευταία ματς έχει βελτιωθεί πολύ και δεν παίρνει νίκες, λόγω της επίθεσης των Ρόκις. Τα οκτώ runs σε δεκαοκτώ και 2/3 innings δεν είναι και ο χείριστος απολογισμός! Με νίκη η Αριζόνα φθάνει το 50% νικών για πρώτη φορά μετά τα τέλη Απρίλη, όμως ένα μείον είναι το κλίμα στα βουνά του Κολοράντο που επηρεάζει υπέρ των γηπεδούχων. Η σειρά τριών αγώνων αρχίζει με το ματς αυτό, με τους Ρόκις να έρχονται από δύο νίκες εντός με το Μιλγουόκι στις οποίες σκόραραν δεκαπέντε runs. Για τον Κέντρικ υπάρχουν πολλά μείον, ειδικά σε εντός έδρας ματς, ο Άντερσον είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά με μπαστούνια σαν του Τουλοβίτσκι το Κολοράντο δύσκολα κοντράρεται στο «σπίτι» του με ομάδες που δεν είναι σούπερ καλύτερες. «Άσος».

Σιάτλ Μάρινερς – Κάνσας Σίτι Ρόγιαλς: Παιχνίδι της American, με τις δύο ομάδες να έχουν αντίθετες πορείες και φέτος. Το Σιάτλ δεν βρίσκει ρυθμό, έχασε με 4-1 το πρώτο από τα τρία ματς της σειράς κι ελπίζει πώς ο Μάικ Μοντγκόμερι (1-2, ERA 2,73) θα λύσει το σημαντικό πρόβλημα που παρατηρείται στο pitching. Ο 26άρης αριστερόχειρας πρωτοεμφανιζόμενος έχει δώσει τέσσερα runs δεκαεννέα innings στους majors! Έχει σημαντική προοπτική κι αν η επίθεση των Μάρινερς τον βοηθούσε, τότε θα μπορούσε να είναι και στο 3-0. Ο Τζέρεμι Γκάθρι (5-4, ERA 5,55), αντίθετα, τέτοια προβλήματα δεν έχει. Τα μπαστούνια των Σίτι Ρόγιαλς τραβούν μπροστά γι΄ αυτόν όταν αγωνίζεται, μια και οι πόντοι που δίνει ανά ματς δεν είναι για θετικό πρόσημο νικών. Οι γηπεδούχοι έχουν μία σειρά εξαιρετικών pitchers, αλλά σε μέτρια φόρμα, ενώ οι Ρόμπινσον Κάνο και Μαρκ Τράμπο δεν μπορούν ν΄ αλλάξουν momentum στην επίθεση στην παρούσα φάση. Ο Γκάθρι, πάντως, δεν είναι για τόσο μεγάλο φαβορί σε εκτός έδρας αγώνα, οπότε ο «άσος» του Σιάτλ παίζεται.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
604. ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΙΝΤΙΑΝΣ – ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΤΑΪΓΚΕΡΣ: 2 (1,80)
606. ΤΑΜΠΑ ΜΠΕΪ ΡΕΪΣ – ΤΟΡΟΝΤΟ ΜΠΛΟΥ ΤΖΕΪΣ: 2 (2,05)
611. ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΡΟΚΙΣ – ΑΡΙΖΟΝΑ ΝΤΑΪΜΟΝΤΜΠΑΚΣ: 1 (1,80)
613. ΣΙΑΤΛ ΜΑΡΙΝΕΡΣ – ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ ΡΟΓΙΑΛΣ: 1 (1,85)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x