Χάντμπολ

Διπλό «μπαμ» η Φθία!

Η ομάδα της Λαμίας που έχει στις τάξεις της τον γνωστό ηθοποιό Γιάννη Αϊβάζη απέκτησε τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κοκολοδημητράκη, ενώ την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο έμπειρος προπονητής Δημήτρης Σκάρλος

Σε άλλο επίπεδο ανεβαίνει η νεοφώτιστη στην Α2 Ανδρών Φθία Λαμίας, καθώς όπως έγινε γνωστό συμφώνησε με τους Δημήτρη Σκάρλο και Νίκο Κοκολοδημητράκη που θα συναντήσουν στην ομάδα τον αρχηγό Γιάννη Αϊβάζη.

Ο 53χρονος τεχνικός πέρασε από τους πάγκους του Πανελληνίου (παιδικό- εφηβικό) το 1987, του Λυκαβηττού (παίκτης- προπονητής) το 1994, του Ολυμπιακού Πειραιώς (παίκτης προπονητής) το 1995, του Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων (παίκτης- προπονητής) το 1996, του Μενιδίου το 1997, της Νέας Ιωνίας (Α1 Γυναικών) το 2003, του Σπάρτακου (Άνδρες) το 2005, του Ηλυσιακού (Α1 Ανδρών) το 2007 και του Πανελληνίου (Α1 Ανδρών) το 2011, ενώ ταυτόχρονα διατελεί Προπονητής Ανάπτυξης στην ΟΧΕ και Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παγκορασίδων.

Ο Νίκος Κοκολοδημητράκης στα 34 του χρόνια επιστρέφει στην ενεργό δράση για να ενισχύσει την ομάδα της Λαμίας. Ολυμπιονίκης του αθλήματος με σπουδαιότερες διακρίσεις του οι δύο έκτες θέσεις της Εθνικής Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005.
Αγωνίστηκε τρία χρόνια σε πολύ υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό στην Ελβετία και την Γερμανική Μπουντεσλίγκα, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα κατέκτησε το νταμπλ με τον Δούκα.

Η καριέρα του Νίκου
Ξεκίνησε στο Περιστέρι Χανίων
1999-2004 Ιωνικός ΝΦ
2004-2005 Βίντετουρ (Ελβετία)
2005-2007 Ντίσελντορφ (Γερμανία)
2007-2008 Δούκας
2008-2011 Κύδωνας Χανίων
2011-2012 ΑΕΚ

inner

Οι πρωταγωνιστές της Φθίας μίλησαν στο sport-fm.gr:

Ο έμπειρος πίβοτ Νίκος Κοκολοδημητράκης είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και ιδιαίτερα τον πολύ καλό μου φίλο Γιάννη (Αϊβάζης) για την πρόταση συνεργασίας. Πιστεύω ότι μόνο οφέλη θα υπάρχουν και για τις δύο πλευρές. Μου άρεσε το πλάνο της ομάδας για την ανάπτυξη του χάντμπολ στην Κεντρική Ελλάδα που είναι ένας τομέας που το άθλημα μέχρι σήμερα δεν είχε έντονη δραστηριότητα. Πιστεύω ότι με καλή συνεργασία και όρεξη θα καταφέρουμε να εντάξουμε στο χάντμπολ αρκετά παιδιά τα οποία θα το αγαπήσουν και θα πορευτούν μαζί του».

inner

Ο νέος προπονητής της Φθίας Δημήτρης Σκάρλος σχολίασε: «Ελπίζω η παρουσία του Ολυμπιονίκη Νίκου Κοκολοδημητράκη και του Γιάννη Αϊβάζη να δώσει ώθηση και μια νέα πνοή στο άθλημα της χειροσφαίρισης στην Κεντρική Ελλάδα και ειδικότερα στην πόλη της Λαμίας. Στόχος για την φετινή χρονιά είναι η παραμονή της ομάδας στην Α2 Ανδρών και ταυτόχρονο η ομάδα να παίξει σύγχρονο χάντμπολ».

inner

Ο αρχηγός της Φθίας Γιάννης Αϊβάζης επεσήμανε : «Αυτό μας ενδιαφέρει είναι να ανταποδώσουμε στον κόσμο της Λαμίας την αγάπη που μας δείχνει. Η διοίκηση είναι μαζί με την ομάδα και πραγματοποιεί το όραμα για την ανάπτυξη του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή. Είμαι χαρούμενος που μαζί με τους φίλους και συμπαίκτες μου πορευόμαστε μαζί σε αυτό το ωραίο ταξίδι. Υποδεχόμαστε με αγάπη τον Ολυμπιονίκη και παλιό μου συμπαίκτη στην ΑΕΚ, Νίκο Κοκολοδημητράκη, που αποτελεί πρότυπο για τα νέα παιδιά. Το βιογραφικό του και το ήθος του είναι γνωστά και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει σημαντικά στους στόχους της ομάδας μας. Ακόμα καλωσορίζουμε τον παλιό μου προπονητή στον Πανελλήνιο και Ομοσπονδιακό τεχνικό Παγκορασίδων Δημήτρη Σκάρλο και πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει την Φθία ψηλά και θα αναπτύξει ακόμα περισσότερα το χάντμπολ στη Λαμία. Έρχονται και άλλες εκπλήξεις».

inner

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x