Champions League

Διχασμένος ήρωας ο υιός Ζάχοβιτς

Δύο μήνες πριν κλείσει τα 19, ο Λούκα Ζάχοβιτς ήδη έχει καταφέρει να συγκρίνεται με τον σπουδαίο πατέρα του και να βάζει δύο χώρες να «σφάζονται» στα πόδια του.

Το ταλέντο του ήταν ήδη γνωστό στα στενά ποδοσφαιρικά όρια της Σλοβενίας. Από χθες βράδυ, ο Λούκα Ζάχοβιτς έχει δει τη φήμη του να εκτοξεύεται και κάποιους βιαστικούς να σπεύδουν να τον συγκρίνουν με τον σπουδαίο πατέρα του, Ζλάτκο.

Το γκολ που πέτυχε ο ούτε καν 19χρονος επιθετικός στις καθυστερήσεις εξασφαλίζοντας στη Μάριμπορ την ισοπαλία απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-1) δεν ήταν μια έκλαμψη της στιγμής. Τα πέντε επιπλέον που έχει σημειώσει σε ισάριθμες εμφανίσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου είναι πρώτος σκόρερ, πιστοποιούν του λόγου το αληθές.

inner

Το χθεσινό του επίτευγμα φαίνεται πως είναι αρκετό για να διχάσει τον ίδιο και να βάλει δύο χώρες να «σφάζονται» στα πόδια του. Γιατί ο μικρός Λούκα μπορεί να έχει σλοβενικές ρίζες, αλλά έχει γεννηθεί στην πόλη Γκιμαράες της Πορτογαλίας και διαθέτει διπλή υπηκοότητα. Και παρότι έχει αγωνιστεί με όλες τις «μικρές» ομάδες της Σλοβενίας, έχει ακόμη δικαίωμα να επιλέξει να φορέσει το πορτογαλικό εθνόσημο.

inner

Δεν κρύβει, δε, πως δίνει ένα προβάδισμα στην Πορτογαλία. Άλλωστε μεγάλωσε εκεί, έμαθε μπάλα στα φυτώρια της Μπενφίκα και δεν έχει κρύψει πως «… η οικογένειά μου είναι περισσότερο πορτογαλική παρά σλοβενική. Δεν παίζει ρόλο ότι και οι δύο γονείς μου είναι Σλοβένοι».

inner

Ο πατήρ Ζάχοβιτς, με μεγάλη καριέρα στην Πορτογαλία και τον Ολυμπιακό, δεν… παρεμβαίνει. Στα 43 του, με την ίδια μακριά κώμη αλλά αρκετά παραπανίσια κιλά, από τη θέση του αθλητικού διευθυντή της Μάριμπορ απλώς καμαρώνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x