Ελλάδα

Δορκοφίκης: «Στο φάιναλ φορ ο Ολυμπιακός»

Την πεποίθηση του πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να δώσει το παρών στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στη Μαδρίτη εξέφρασε σε συνέντευξή του στο NovaΣΠΟΡFM 94,6 ο Περικλής Δορκοφίκης.

Στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας θα βρεθεί ο Ολυμπιακός, αν διατηρηθεί στο επίπεδο απόδοσης του τελευταίου διαστήματος, όπως είπε Περικλής Δορκοφίκης.

Σε συνέντευξή του στο NovaΣΠΟΡFM 94,6 και στον Βαγγέλη Νερατζιά, ο φόργουορντ του Πανελευσινιακού συμπλήρωσε πως και ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλες δυνατότητες, αν και δείχνει κουρασμένος. Ακόμα ο 34χρονος άσος εκδήλωσε την αισιοδοξία του πως ο Πανελευσινιακός θα καταφέρει να παραμείνει στην Basket League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περικλή Δορκοφίκη στον ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6:

Για τη νίκη του Πανελευσινιακού με τον Κολοσσό Ρόδου: «Είναι πολύ σημαντικό που η ομάδα αντέδρασε και έδειξε χαρακτήρα. Θα ήθελα να έχουμε πάρει βέβαια κάποιες νίκες γιατί σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο και εμείς παραμένουμε χαμηλά, κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό».

Για τον Πανιώνιο: «Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να σωθεί, καθώς όπως φαίνεται, έχουν γίνει πολλές λανθασμένες επιλογές και είναι κρίμα, γιατί έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ».

Για τη μάχη της σωτηρίας: «Είναι πολλές ομάδες κοντά στη βαθμολογία. Το θετικό είναι που έχουμε στην έδρα μας τα Τρίκαλα και τον Κόροιβο και αντιμετωπίζουμε τον Πανιώνιο εκτός έδρας στην 24η αγωνιστική. Αυτά είναι ματς κλειδιά για την παραμονή και θα κριθεί από μας, αν τα καταφέρουμε».

Για τα αμφίρροπα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα, οι ομάδες πάνε και στα εκτός έδρας ματς και διεκδικούν νίκες. Μακάρι να μην είναι παροδικό το φαινόμενο και να συνεχιστεί. Δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε τον κόσμο στις κερκίδες πιο ζωντανό και ο υψηλός ανταγωνισμός αυξάνει το ενδιαφέρον των νέων παιδιών για το μπάσκετ. Μακάρι να δούμε και άλλες ομάδες στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Για την ΑΕΚ στην οποία έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν: «Αν και ξεκίνησε διστακτικά και με κάποια προβλήματα που περίμενα να τα έχει λύσει από τη αρχή της χρονιάς, πλέον πατάει πολύ καλά στα πόδια της. Έχει έναν καλό κορμό Ελλήνων και έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις τελευταία. Με τη συμπαράσταση του κόσμου μακάρι να χτίσει σιγά σιγά μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και να διεκδικήσει τίτλους όπως της αξίζει».

Για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλό και ελκυστικό μπάσκετ. Πιστεύω πως θα είναι στο φάιναλ φορ, αν κρατήσει το φορμάρισμά του και θα διεκδικήσει με αξιώσεις την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Πριν λίγο καιρό έλεγα πως και ο ΠΑΟ θα μπορέσει να έχει ανάλογη πορεία, αλλά μοιάζει να έχει ξεμείνει από δυνάμεις. Έχει όμως πολύ καλούς παίκτες και προπονητή και έδειξε με την Άλμπα πως αντιδράει στις δύσκολες στιγμές. Το ματς στη Μακάμπι θα είναι κομβικής σημασίας. Είναι πολύ δύσκολο να κάνω πρόβλεψη για το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι πέντε ματς που αναμένονται να είναι κλειστά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x