Επικαιρότητα

Δουλειά σε μετανάστες των κέντρων που κλείνουν

Τις σκέψεις της κυβέρνησης σχετικά με την εύρεση εργασίας στους μετανάστες των Κέντρων Κράτησης, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Πρόθυμη φαίνεται να είναι η κυβέρνηση στο να βρει δουλειά στους μετανάστες των Κέντρων Κράτησης που θα κλείσουν , σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, την Παρασκευή, στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο κ. Πανούσης επισήμανε για άλλη μια φορά τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα Κέντρα Κράτησης μεταναστών, τονίζοντας πως είναι απάνθρωπο να κρατούνται οποιοιδήποτε κάτω από αυτές τις συνθήκες και πως η Ευρώπη κατηγορεί την Ελλάδα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά.

«Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν και κοινωνική ψυχολογική υποστήριξη, θα τούς βρούμε δικαίωμα εργασίας, με εξάμηνη αναβολή» δήλωσε ο σημείωσε ο υπουργός.
Μεταξύ άλλων ο κ. Πανούσης διευκρίνισε πως όσοι μετανάστες απολυθούν, θα έχουν διεύθυνση και περιοριστικούς όρους και πως πρωταρχική ανάγκη είναι να βγουν από τα Κέντρα Κράτησης τα νέα παιδιά και οι υπερήλικες, για τους οποίους θα φροντίσουν να βρουν τρόπους μεταστέγασης ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι φορείς.

Τέλος, όσον αφορά μετανάστες που εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα ο υπουργός ανέφερε πως θα ελεγχθούν από το δικαστήριο.

Μαρίνα Μαντζαβινάτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x