Επικαιρότητα

Δραγασάκης: Ερχονται νομοσχέδια για φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή και για την εισπραξιμότητα ΦΠΑ

Οι προοπτικές για την οικονομία.

Δεσμευτικό οδικό χάρτη για τη βιωσιμότητα του χρέους περιμένει η κυβέρνηση από το σημερινό Eurogroup σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Μιλώντας στο βιομηχανικό συνέδριο που διοργανώνει ο ΣΕΒ έκανε λόγο για συνθήκες «πολέμου» που βιώνει η χώρα με την ύφεση στο 25%, αποεπένδυση και ανεργία και σημειώσε ότι για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια εισερχόμαστε σε περίοδο ρεαλιστικής προοπτικής για την οικονομία και την κοινωνία».

Ο κ. Δραγασάκης γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμα προς κατάθεση νομοσχέδια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της χαμηλής εισπραξιμότητας ΦΠΑ, ενώ προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μια «εργαλειοθήκη της ανάπτυξης».

Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ζητούμενο σήμερα είναι «να συμφωνήσουμε και από κοινού να επιχειρήσουμε την άρση των όρων της εποπτείας».

Εξάλλου, υποστήριξε ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα φάση, κατά την οποία προτεραιότητες θα είναι οι επενδύσεις, οι νέες θέσεις εργασίας και το κοινωνικό κράτος.

Mε την απόφαση του Eurogroup και την εκταμίευση δόσης θα καλυφθεί σημαντικό μέρος των υποχρεώσεων του Δημοσίου σε ιδιώτες. Έχουμε προετοιμάσει και το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε εφαρμογή και αξιοποίηση μια εργαλειοθήκη της ανάπτυξης.

Σημείωσε επίσης ότι έχει έρθει η ώρα να ξεπεραστούν οι «άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος», καθώς -όπως είπε- στη νέα φάση προκύπτουν νέες προκλήσεις και νέες διαχωριστικές γραμμές.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x