Επικαιρότητα

Δράμα χωρίς τέλος στη Μάνδρα: 20 νεκροί, δύο αγνοούμενοι και ανυπολόγιστες καταστροφές

Ακόμα και τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» επιστρατεύτηκαν στις έρευνες - Αβοήθητοι από το κράτος οι κάτοικοι μέσα στις λάσπες

Για πέμπτη ημέρα σήμερα οι κάτοικοι στην Μάνδρα πάλευαν ολομόναχοι στην βροχή να περισώσουν ό,τι μπορούν, ενώ την ίδια ώρα τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν την σορό ενός ακόμη θύματος των φονικών πλημμυρών και εξακολουθούν να ερευνούν για ακόμα δύο αγνοούμενους.

Η σορός του 70χρονου άντρα, που οι συγγενείς του στο Θριάσιο όπου μεταφέρθηκε αναγνώρισαν έναν από τους αγνοούμενους, εντοπίστηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, στην ίδια περιοχή όπου χθες είχε εντοπιστεί και η σορός του 38χρονου οδηγού φορτηγού Γιάννη Ρούμελη. Πρόκειται για το 20ό θύμα αυτής της τραγωδίας που έπληξε την Μάνδρα και την Νέα Πέραμο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για δύο ακόμα συνανθρώπους μας που αγνοούνται από το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν και ξέσπασε η φονική κακοκαιρία.



Η σορός του 70χρονου άντρα εντοπίστηκε σήμερα με την βοήθεια ενός από τους δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους του «Χαμόγελου του Παιδιού», που έχουν «επιστρατευτεί» στις έρευνες στην Μάνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έγινε δυνατόν να απομακρυνθεί ένα βυτιοφόρο, από το οποίο υπήρχε μάλιστα και διαρροή προπανίου, ο σκύλος μπόρεσε να εντοπίσει ότι εκεί υπήρχε κάποιος άνθρωπος. Η πρωινή βροχή συνετέλεσε ώστε να απομακρυνθούν αρκετές λάσπες και φερτά υλικά και αμέσως μετά έγινε δυνατόν να εντοπιστεί ο άνθρωπος.

Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν όσα νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής καταιγίδας είναι οργή, αγανάκτηση, θλίψη και πόνος. Οι άνθρωποι που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα κάτω από τόνους λάσπης και νερού αναζητούν τους υπαίτιους της τραγωδίας και απαιτούν άμεση απονομή δικαιοσύνης.



«Όποιος φταίει αυτή τη φορά θα πληρώσει. Θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου. Δυστυχώς τελειώσαμε άσχημα. Ο τρίτος των αγνοουμένων που μετέφεραν στο Θριάσιο ήταν το δικό μας το παιδί», λέει η θεία του άτυχου 38χρονου οδηγού φορτηγού Γιάννη Ρούμελη, Κατερίνα Ρούμελη.

Το τελευταίο διήμερο εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερις σοροί. Στις 9 το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε ο πρώτος νεκρός μέσα στο αμαξοστάσιο του Δήμου δίπλα στο μπαζωμένο ρέμα ενώ λίγο μετά τις 11 οι Λιμενικοί εντόπισαν δύο ακόμη σορούς σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων στον κόλπο της Ελευσίνας στην εκβολή του Σαρανταπόταμου. Η μια από τις σορούς είχε σφηνωθεί σε βράχια και για να ανασυρθεί χρειάστηκε η συνδρομή των αντρών της ομάδας υποβρύχιων καταστροφών.



Πηγή; Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x