Επικαιρότητα

Δραματική εξέλιξη σε εκτέλεση θανατοποινίτη (pics)

Με ένα μαντήλι να του σκεπάζει τα μάτια και τη θηλιά να σφίγγει το λαιμό, ο Μπαλάλ –ένας Ιρανός δολοφόνος- ετοιμάζεται να συναντήσει το δημιουργό του πριν συμβεί κάτι πραγματικά αναπάντεχο…

Συνέβη πριν από δύο ημέρες στη μικρή πόλη της Nowshahr, στο βόρειο Ιράν. Το συγκεντρωμένο πλήθος περίμενε υπομονετικά προκειμένου να παρακολουθήσει ακόμη μία δημόσια εκτέλεση θανατοποινίτη, πράγμα συνηθισμένο στη χώρα.

inner

inner

Αυτήν τη φορά, όμως, η κατάληξη διαφέρει κατά πολύ από εκείνη που θα υποπτευόταν κανείς. Μια γυναίκα ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους και πλησιάζει με αργά βήματα τον φονιά. Όχι οποιονδήποτε φονιά, αλλά εκείνον του γιου της. Η πρώτη της κίνηση είναι να του δώσει ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο. Κι όμως, δεν πρόκειται για προάγγελο βίαιης εκδικητικής συμπεριφοράς που πιθανότατα να οδηγούσε σε λιντσάρισμα από τον όχλο.

inner

Πέρα από κάθε… «λογική», η χαροκαμένη μάνα χρησιμοποιεί το ίδιο χέρι που πριν μερικά δευτερόλεπτα χτυπούσε τον Μπαλάλ -ο οποίος το 2007 είχε σκοτώσει το παιδί της- για να του βγάλει τη θηλιά από το λαιμό… Του χαρίζει τη ζωή, κόντρα σε ό,τι επιτάσσει ο ισλαμικός νόμος, η σαρία, αλλά και πολλές φορές ο ανθρώπινος.

inner

Αργότερα δικαιολογεί την απόφασή της: «Ο δολοφόνος έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη. Τον χαστούκισα και αμέσως ένιωσα πιο ήρεμη. Τώρα που τον συγχώρεσα, είμαι ανακουφισμένη» είπε η Σαμαρέχ Αλινετζάντ, η οποία μάλλον θα αποτελέσει ένα πρότυπο που πολύ δύσκολα θα βρει μιμητές σε μια χώρα που μετρά ήδη περισσότερες από 170 εκτελέσεις από την 1η Ιανουαρίου του 2014…

inner

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x