Betmasters

Δυάδα «φωτιά» με Αμβούργο και Ρέιντζερς

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τις νίκες των δύο ιστορικών ομάδων στους αγώνες διαβάθμισης σε Γερμανία και Σκωτία.

Σε μία γνώριμη διαδικασία μπαίνει το Αμβούργο, που παίζει ξανά μπαράζ με σκοπό να προστατεύσει τη θέση του στην Μπουντεσλίγκα. Οι «δεινόσαυροι» αγωνίζονται αδιάλειπτα στην πρώτη κατηγορία από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο κι από το 1963, οπότε και το πρωτάθλημα πήρε αυτή τη μορφή, δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ. Και είναι η μόνη ομάδα που έχει πετύχει κάτι τέτοιο. Ο πρώτος αγώνας με την Καρλσρούη της Τσβάιτε Λίγκα γίνεται στην «Ίμτεχ Αρένα», επομένως όχι μόνο επιβάλλεται να είναι νικηφόρος αλλά και με καλό σκορ.

Λογικά υποχωρεί ο «άσος» του Αμβούργου, μια και σε επίπεδο φανέλας και ιστορίας η σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν μπορεί να γίνει. Πέρυσι με την Γκρόιτερ Φιρτ στα μπαράζ, το Αμβούργο παρέμεινε με δύο ισοπαλίες και μάλιστα εντός έδρας με 0-0. Με το 1-1 εκτός, επιβλήθηκε στη δυάδα αγώνων λόγω του εκτός έδρας γκολ. Φέτος τα περιθώρια της ομάδας της βορείου Γερμανίας είναι πιο στενά, με την έννοια πώς η Καρλσρούη είναι ποιοτικότερη της Φιρτ.

Το κακό για τον Μπρούνο Λαμπαντία – που συμμόρφωσε το Αμβούργο – είναι πώς σημαντικοί επιθετικοί του παίκτες έχουν τραυματισμούς και δεν βρίσκονται σε σούπερ κατάσταση. Ο φαν ντερ Φάαρτ έχει όλη τη σεζόν μικροπροβλήματα και δύσκολα θα είναι βασικός, ο Ρούντνεβς είναι σίγουρα εκτός – όμως δεν επηρεάζει, γιατί η προσφορά του φέτος είναι μηδαμινή – με τους Όλιτς και Λασόγκα να μην λογίζονται ως 100% έτοιμοι (έχουν θέματα σε μέση και ώμο αντίστοιχα).

Οι δύο τελευταίοι, πάντως, θα πάρουν μέρος στο ματς. Λογικά ο πρώτος σαν αλλαγή και ο δεύτερος βασικός. Για τους φιλοξενούμενους του κόουτς Καουτσίνσκι δεν έλειψαν τα εμπόδια στην προετοιμασία για το ματς, όμως σχεδόν όσοι ταλαιπωρήθηκαν απ΄ αυτά θα είναι διαθέσιμοι. Το σημαντικότερο υπήρξε ο τραυματισμός του Χένινγκς, ο οποίος είναι ο πιο αξιόπιστος επιθετικός της Καρλσρούης. Με ένεση θα παίξει ο πλάγιος μεσοεπιθετικός Γιαμάντα, ενώ τα υπόλοιπα προβλήματα είναι μακρόχρονα.

Το Αμβούργο ποντάρεται, αν και παίζει με τη φωτιά τα τελευταία χρόνια και θα την πατήσει κάποια στιγμή. Δύσκολο να γίνει αυτό φέτος, αφού μόνο και μόνο σε ειδικό βάρος υπερτερεί του αντιπάλου. Με την ίδια λογική προκύπτει και ο «άσος» της Ρέιντζερς απέναντι στη Μάδεργουελ, στο πρώτο μπαράζ για μία θέση στην επόμενη Πρέμιερ Σκωτίας. Στον πάγκο των «Τζερς» βρίσκεται ο πρώην παίκτης τους κι αναμορφωτής των φιλοξενούμενων, Στιούαρτ ΜακΚολ, επί των ημερών του οποίου οι «steelmen» έπαιξαν προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ κι αποκλείστηκαν από τον Παναθηναϊκό (2012).

Για τους «Διαμαρτυρόμενους» το ματς αυτό και η ρεβάνς του «Φιρ Παρκ» την Κυριακή (31/5) είναι ιστορικής σημασίας, αφού με ενδεχόμενη επιτυχία θα έχει κλείσει το πιο μαύρο κεφάλαιο στην πορεία τους με τον υποβιβασμό στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία λόγω χρεών. Σε αντίθεση με το γερμανικό μπαράζ δεν μετρά το εκτός έδρας γκολ. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν σημαντικά προβλήματα με απώλειες, ενώ και της Μάδεργουελ είναι μακρόχρονες. Οι διαδοχικές προκρίσεις επί των Κουίν οφ Σάουθ και Χιμπέρνιαν έχουν δώσει αυτοπεποίθηση στη Ρέιντζερς, που έχει παίκτες στυλ Βούκιτς για να πάρει την πρώτη νίκη και να μπει στις ράγες επανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
163. ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ: 1 (1,85)
145. ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ – ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ: 1 (1,80)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x