Betmasters

Δυναμίτης η Φενέρμπαχτσε, έστω και με τον φαν Πέρσι στον πάγκο

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr πέντε επιλογές από το παιχνίδι των Τούρκων με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, για τον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κλήρωση του τρίτου προκριματικού δεν ήταν τόσο ευνοϊκή για όλες τις ομάδες! Το ζευγάρι της Φενέρμπαχτσε με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, για το γκρουπ των μη Πρωταθλητών, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το ρόστερ των Τούρκων και η παράδοση των Ουκρανών στο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούν στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν και τις δύο ακόμη και στους ομίλους. Τώρα μία εξ αυτών θα μείνει εκτός πλέι οφ, πάρα πολύ νωρίς!

Το «Σουκρού Σαράτσογλου» θα είναι γεμάτο για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για τα «κίτρινα καναρίνια». Στον πάγκο τους θα ντεμπουτάρει ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού Βίτορ Περέιρα, που με τη βοήθεια του Ιταλού τεχνικού Διευθυντή Τζουλιάνο Τερανέο έφτιαξαν ένα ρόστερ δυναμικό και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, για μεγάλα πράγματα. Ο 61χρονος πρώην τερματοφύλακας χαίρει της εκτίμησης του προέδρου Αζίζ Γιλντιρίμ κι όλες οι κινήσεις έγιναν με την υπογραφή του.

Η κατάσταση δεν είναι εύκολη για τη Φενέρμπαχτσε, μια και σ΄ ένα καλοκαίρι επενδύσεων η κληρωτίδα έβγαλε τη Σαχτάρ στο δρόμο της. Οι Τούρκοι έχασαν πέρυσι ένα Πρωτάθλημα που έμοιαζε δικό τους, προσπαθούν να ξεπεράσουν το ηθικό κομμάτι της τιμωρίας αποκλεισμού από την UEFA για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο της χώρας και θα δώσουν τα πάντα για να παίξουν σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2008!

Στα προκριματικά του θεσμού παίζουν ακριβώς μετά από δύο χρόνια: Τη σεζόν 2013/2014 απέκλεισαν στον τρίτο γύρο την αυστριακή Σάλτσμπουργκ, για να μείνουν εκτός συνέχειας στα πλέι οφ από την Άρσεναλ. Στα φιλικά η Φενέρ ήταν εξαιρετική, όμως αυτό μικρή σημασία έχει. Έδειξε καλά στοιχεία, αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε αποκλειστικά σ΄ αυτά. Σημαντικές αποχωρήσεις σαν των Ουεμπό, Κάουτ και Εμενίκε, τις κάλυψε με παικταράδες!

Φερναντάο, Σόουζα, Νάνι, φαν Πέρσι, Κίερ ήρθαν, ενώ αναζητά δύο-τρεις ποδοσφαιριστές ακόμη για περαιτέρω ενδυνάμωση. Το μείον για τον Περέιρα είναι πώς δεν μπορεί να έχει βασικό τον φαν Πέρσι, που έχει μπει στο πρόγραμμα εδώ και λίγα 24ωρα. Έκανε και νωρίτερα προπονήσεις, όμως πιο χαμηλού ρυθμού. Η λογική λέει πώς ο Ντιέγκο θα είναι ο πλέι μέικερ των γηπεδούχων με support από τον Νάνι, ο οποίος έχει την ικανότητα να παίζει καλά στα φτερά, με τους Σο και Φερναντάο να επωμίζονται το επιθετικό φορτίο. Πραγματικός δυναμίτης η Φενέρ από τη μέση κι εμπρός!

Από την άλλη, η Σαχτάρ πληρώνει τα εσωτερικά προβλήματα στην Ουκρανία κι αυτό θα φανεί και στη ρεβάνς όταν και δεν θα παίξει στη φυσική της έδρα. Άρχισε με νίκες τη σεζόν, με τον Μιρτσέλα Λουτσέσκου να μην υπολογίζει στον τιμωρημένο αμυντικό Ολεξάντρ Κούτσερ για το παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης. Σε σχέση με πέρυσι, πάντως, οι φιλοξενούμενοι είναι πιο αδύναμοι, μετά τις πωλήσεις των Ντάγκλας Κόστα στην Μπάγερν Μονάχου, Λουίς Αντριάνο στη Μίλαν και Φερνάντο στη Σαμπντόρια.

Συνολικά εισέπραξαν 46 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι παίκτες αυτοί δεν καλύφθηκαν επάξια. Συν τοις άλλοις, η διαδικασία των πλέι οφ είναι περίεργη για την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ του 2009! Και η Φενέρ και η Σαχτάρ έχουν συν και πλην: Οι Τούρκοι επένδυσαν ένα σκασμό χρήματα και θέλουν να επιστρέψουν στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης. Η έδρα, το ρόστερ, η ψυχολογία είναι με το μέρος τους. Η Σαχτάρ έχει τη φανέλα, πλέον, στο Τσάμπιονς Λιγκ, και την εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις, όμως τα προκριματικά είναι σχετικά άγνωστη διαδικασία.

Ο Λουτσέσκου είναι καλύτερος προπονητής του Περέιρα, όμως το δυναμικό της ομάδας από το Ντόνετσκ είναι αποδυναμωμένο αναλογικά με πέρυσι και η κατάσταση στην Ουκρανία στα μεγάλα μείον της. Η κληρωτίδα έπαιξε άσχημο παιχνίδι και στις δύο. Στην προκειμένη περίπτωση το αβαντάζ νίκης είναι με την πιο ανέτοιμη, αγωνιστικά, Φενέρμπαχτσε, που πλέον διαθέτει παίκτες για να κάνει μεγάλη ζημιά. Μυστικό επιτυχίας είναι να προηγηθεί η τούρκικη ομάδα, διότι στην περίπτωση ενός πιθανού 0-1 θα γίνει ροντέο το παιχνίδι και πιθανότατα αυτό θα είναι εναντίον της!

Ο Περέιρα, προπονητικά, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και όχι άξιος εμπιστοσύνης, σύμφωνα μ΄ αυτά που είδαμε και στην Ελλάδα, αλλά εδώ έχει αρκετά δεδομένα υπέρ του. Ο φαν Πέρσι – αν ήταν διαθέσιμος στην ενδεκάδα – θα μπορούσε ν΄ αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, όμως ο Ολλανδός θ΄ αρχίσει από τον πάγκο. Κομβική αναμένεται η παρουσία του Σο, ο οποίος έχει το κορμί και την ικανότητα να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Μέσα στις επιλογές του «άσου», του «άσου» από το 45λεπτο, του ίδιου σημείου στο ημίχρονο και του Over 2,5 γκολ, θα μπει και ο Σενεγαλέζος για πρώτος σκόρερ!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
454. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: 1 (2,05)
454. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: 1 Η (2,60)
454. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: 1 Η – 1 Τ (3,55)
454. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: OVER 2,5 (1,90)
454. ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ – ΣΟ (6,00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x