Κώστας Νικολακόπουλος

Δύο αλήθειες για τον Ολυμπιακό και το Κύπελλο με τον Ατρόμητο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί να δώσει μέσα από το sport-fm.gr την πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό και την υπόθεση πρόκριση στο Κύπελλο με τον Ατρόμητο.

• Είναι αλήθεια ότι ενώ ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν ήδη ουσιαστικά περάσει (ο πρώτος 99,99% και ο δεύτερος 90%) στα ημιτελικά του Κυπέλλου, για τον Ολυμπιακό η πρόκριση είναι ακόμη ανοικτή.

• Βέβαια, ο Ολυμπιακός με μία ισοπαλία με γκολ στο Περιστέρι περνάει τον Ατρόμητο, τη στιγμή που η ΑΕΚ με μία ισοπαλία με γκολ στο ΟΑΚΑ μένει έξω από τον Πλατανιά, αλλά για τον Ολυμπιακό εμφανίζεται περίπου ως καταστροφή το 0-0 με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, ενώ για την ΑΕΚ ως επιτυχία το 0-0 με τον Πλατανιά στα Χανιά, παρότι ο Πλατανιάς είναι πέντε πόντους πάνω από τον Ατρόμητο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Αλλά ας μην το θέσουμε έτσι, γιατί αυτά τα πράγματα είναι και λίγο σχετικά στο ποδόσφαιρο.

• Τέλος πάντων, διαβλέπω μία διάθεση να χρεωθεί ενδεχόμενος αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Κύπελλο στους μικρούς, προφανώς επειδή έπαιξαν όλοι μαζί στην αρχική ενδεκάδα την Τετάρτη.

• Και η ερώτηση είναι απλή: Στο 0-0 με την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη, είχαν παίξει οι μπέμπηδες; Μόνο ο Ρέτσος, που άλλωστε είναι βασικός από την αρχή της σεζόν. Στο 0-1 στη Λάρισα είχαν παίξει οι μικροί; Ούτε ένας από τους Ρέτσο, Μανθάτη, Ανδρούτσο, Νικολάου. Για να μην πάω στα παιχνίδια του καλοκαιριού με την Μπερ Σεβά ή τις δύο ήττες από τον ΑΠΟΕΛ, όπου επίσης δεν είχαν παίξει οι μικροί…

• Σίγουρα είναι ένα θέμα η απειρία αυτών των παιδιών, όμως η ομάδα είναι αυτή που κερδίζει και η ομάδα είναι αυτή που χάνει. Όχι οι μικροί ή οι μεγάλοι ή οι Πορτογάλοι ή οι Ισπανοί. Και εγώ λέω ότι τα τέσσερα αυτά παιδιά βοήθησαν πάρα πολύ τον Ολυμπιακό σε ένα σημείο της σεζόν, στο οποίο οι απουσίες ήταν πολλές, με τους τραυματισμούς των Μποτία, Μαρτίνς, Ελιονούσι και τους Ντα Κόστα και Ρομαό στο Κόπα Άφρικα.

• Παρεμπιπτόντως, αν ήταν… θέμα των μικρών το 0-0 με τον Ατρόμητο, το άλλο 0-0 με τον Ατρόμητο, πάλι σε πρώτο ματς για το Κύπελλο, ακριβώς τρία χρόνια πριν, με τον Μίτσελ στον πάγκο, ποιανών θέμα ήταν; Ή ο τελικός του 2012, με τη νίκη στο 119’ με 2-1 επί του Ατρόμητου, με Βαλβέρδε στον πάγκο;…

• Κάνουμε λες και πέφτουμε από τα σύννεφα για ένα 0-0 με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, λες και δεν έχει ξανασυμβεί. Λες και δεν ξέρουμε ότι ο Ατρόμητος έχει μία ικανότητα να ζορίζει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια. Π.χ. κερδίζοντάς τον με 3-2 μέσα στον Πειραιά και παίρνοντάς του το αήττητο στο πρωτάθλημα, την 20ή αγωνιστική, τον Φλεβάρη του 2013. Π.χ. με τα σκορ στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες ήττες του στο Καραϊσκάκη σε αγώνες πρωταθλήματος να είναι 1-2, 0-1, 1-2, 1-2…

• Για την πρόκριση στους «4», δε, νόημα έχει πια να ξαναμιλάμε μετά από τρεις-τέσσερις εβδομάδες, όταν και θα γίνει η ρεβάνς στο Περιστέρι. Για τον Ολυμπιακό αυτήν τη στιγμή προέχει να κερδίσει τη Λάρισα, μήπως ξεφύγει περισσότερο του ΠΑΟΚ (αν δεν νικήσει στην Ξάνθη) και να τα δώσει όλα να περάσει την Οσμάλινσπορ, έχοντας και ενδιάμεσα των δύο αγώνων με τους Τούρκους το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που φαίνεται να έχει καταστεί παιχνίδι της χρονιάς για την Ένωση (τι περίεργο…), με βάση όσα διαβάζουμε για την προπώληση των εισιτηρίων.

• Από εκεί και πέρα, είναι αντιληπτό ότι και ο Ατρόμητος έχει ως στόχο της χρονιάς να περάσει τον Ολυμπιακό. Εξ ου προφανώς και η πρόσληψη-επιστροφή του Σα Πίντο, που είχε κάνει ντεμπούτο σε αγώνα Ατρόμητου-Ολυμπιακού 1-0 στην προηγούμενη θητεία του στο Περιστέρι… Εξ ου και η απόκτηση (με συμβόλαιο τριών μηνών ουσιαστικά) του Μανιάτη, του οποίου έλυσε τη συνεργασία τις προάλλες ο Ολυμπιακός...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x