Τεχνολογία

Δύο νέα iPhone 6 και ένα ρολόι παρουσίασε η Apple

Η Apple παρουσίασε σήμερα τα δύο νέα της κινητά τηλέφωνα, iPhone 6 και το έξυπνο ρολόι της... Διαβάστε τα πάντα για αυτά στο www.sport-fm.gr.

H αναμενόμενη αποκάλυψη των νέων iPhone ήρθε και μαζί τους ήρθε και το πρώτο έξυπνο ρολόι από πλευράς Apple. Η αμερικανική εταιρεία που εδρεύει στο Κουπερτίνο αποκάλυψε πριν από λίγο τα δύο μοντέλα iPhone 6 που είχαν διαρρεύσει με οθόνη διαγωνίου 4.7 και 5.5 ιντσών.

Το μικρότερο από τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσει με την ονομασία iPhone 6, ενώ το μεγαλύτερο με την ονομασία iPhone 6 Plus. Οι δύο συσκευές θα εγκαινιάσουν την Retina HD οθόνη της Apple, ενώ θα έρθουν και με σημαντικά μικρότερο πάχος από τα προηγούμενα μοντέλα. Συγκεκριμένα, το iPhone 6 θα έχει πάχος 6.8 χιλιοστά, ενώ το iPhone 6 Plus 7.1 (χιλιοστά).

Το πλήκτρο ενεργοποίησης των iPhone 6 βρίσκεται στο πλάι (και όχι στο επάνω) μέρος, ενώ στο εσωτερικό τους συναντάμε το 64bit A8 chip που είναι 13% μικρότερο από το προηγούμενο και προσφέρει περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας.

Η μπαταρία των νέων μοντέλων θα παρουσιάζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ για τους λάτρεις των μεγάλων ταχυτήτων σερφαρίσματος, το iPhone 6 θα υποστηρίζει πάνω από 20 LTE μπάντες. Η κάμερα στο πίσω μέρος είναι iSight 8MP και θα υποστηρίζεται από σταθεροποιητές τόσο στην καταγραφή στιγμιοτύπων, όσο και στην εγγραφή videos.

Η τιμή των νέων μοντέλων ξεκινάει για το iPhone 6 από τα 199 δολάρια (16GB) με διετές συμβόλαιο και για το iPhone 6 Plus από τα 299 δολάρια (16GB), επίσης με διετές συμβόλαιο. Τα κινητά θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν στις 19 Σεπτεμβρίου στις μεγάλες αγορές, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 θα έχουν εμφανιστεί σε 115 χώρες.

Η Apple ανακοίνωσε ακόμη τη διάθεση του iOS 8 (που θα έρχεται προ-εγκατεστημένο στα iPhone 6) που θα ξεκινήσει στις 17 του μήνα και θα προσφερθεί στους κατόχους iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone touch 5ης γενιάς, iPad 2, iPad με Retina display, iPad Air, iPad mini και iPad mini με Retina display.

Η Apple εστίασε ακόμη στις πληρωμές, παρουσιάζοντας το Apple Pay, μία νέα διαδικασία που επιτρέπει στο χρήστη να κάνει συναλλαγές μέσω κινητού, χωρίς να χρησιμοποιεί καν την πιστωτική του. Η παρουσίαση έκλεισε με την παρουσίαση του Apple Watch, του πρώτου ρολογιού της εταιρείας που θα κυκλοφορήσει σε τρία διαφορετικά μοντέλα με πολλές παραλλαγές και με αρκετά χαρακτηριστικά που εναλλάσσονται μέσω ενός ειδικού γραναζιού που βρίσκεται στα δεξιά του σώματος. Οι τρεις εκδόσεις του Apple Watch θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2015 σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 349 δολάρια.

Επιμέλεια: Παύλος Παπαπαύλου

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις ανακοινώσεις της Apple, δείτε τα νέα προϊόντα και πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στο Enternity.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x