Επικαιρότητα

Δυο νεκροί από πυροβολισμούς στο Νέο Ηράκλειο

Δολοφονική επίθεση με δυο νεκρούς κι έναν σοβαρά τραυματία σημειώθηκε στο Νέο Ηράκλειο, κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Μέλη του κόμματος -σύμφωνα με τα στελέχη του- τα θύματα.

«Μακελειό» το απόγευμα της Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο.

Δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού σταμάτησαν κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και άνοιξαν πυρ εναντίον τριών ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

Η δολοφονική επίθεση (που έγινε με όπλα 9 χιλιοστών και 15 σφαίρες) είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του ενός και τον βαρύ τραυματισμό των υπόλοιπων δυο.

Μετά τη διακομιδή τους ωστόσο στο "Γιώργος Γεννηματάς", ο ένας εκ των τραυματιών κατέληξε κι εκείνος, ενώ ο άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, αντιμετωπίζοντας σοβαρά τραύματα στην κοιλιά και το θώρακα.

Τα ονόματα των νεκρών είναι Μανώλης Καπελώνης (22 ετών) και Γιώργος Φουντούλης (27 ετών), ενώ εκείνο του σοβαρά τραυματία -που είναι 29 χρόνων και μπήκε άμεσα στο χειρουργείο- είναι Αλέξανδρος Γέροντας.

Μετά το τραγικό συμβάν η Αστυνομία ξεκίνησε εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, αποκλείοντας την περιοχή. Λίγη ώρα αργότερα, δε, μηχανή που μοιάζει στην περιγραφή εκείνης που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εντοπίστηκε στο Μαρκόπουλο.

Όσο για τα κίνητρα της επίθεσης, αποδίδονται ξεκάθαρα πλέον από τις αρχές σε τρομακρατική ενέργεια. Την ίδια ώρα στελέχη της Χρυσής Αυγής υποστηρίζουν πως τα θύματα ήταν ενεργά μέλη του κόμματος, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος -με δήλωσή του από τη φυλακή- χαρακτήρισε ως ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ.

Εξάλλου, νωρίτερα εκδόθηκαν και σχετικές ανακοινώσεις από τη Χρυσή Αυγή, με την πρώτη να χαρακτηρίζει ένοχη για το περιστατικό την κυβέρνηση και τη δεύτερη να της επιτίθεται ακόμα πιο σφοδρά, κάνοντας λόγο για άρνηση φύλαξης των γραφείων της.

Ενδιάμεσα, ο Νίκος Δένδιας είχε πάρει επίσης θέση για το θέμα, αναφέροντας σε δήλωσή του πως "δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία". Το περιστατικό καταδικάστηκε δε και από το σύνολο των κομμάτων, μέσω σχετικών ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x