Χάντμπολ

Δυσκόλεψε η πρόκριση

Την ήττα από τη Βοσνία με 28-23, γνώρισε στη Θεσσαλονίκη η Ελλάδα στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα play offs του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χάντμπολ του 2016.

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών ηττήθηκε στο «Σπίτι του Χάντμπολ» στη Θεσσαλονίκη από τη Βοσνία με 28-23, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα play offs του Εuro 2016. Το αποτέλεσμα δίνει αβαντάζ στους Βόσνιους μιας και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (21:15) στο Καζίν.

Οι φιλοξενούμενοι από την αρχή του αγώνα πήραν το προβάδισμα με ένα σερί 5-0 με την Εθνική να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 8 λεπτά! Στη συνέχεια οι παίκτες του Γιώργου Κρανάκη ανέβασαν και κατάφεραν να μειώσουν σε 7-8 στο 19' και 9-10 στο 24' με τον Παπαδόπουλο, αλλά οι Βόσνιοι ξέφυγαν και πάλι (10-13) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα συνέχισε να είναι ευάλωτη αμυντικά, κυρίως από το κέντρο δεχόμενη πολλά γκολ από θέση πίβοτ, ενώ επιθετικά οι ενέργειες του Γρηγόρη Σανίκη έδωσαν κάποιες ανάσες. Η Εθνική μείωσε στο 40' σε 15-16 με δύο συνεχόμενα γκολ του Δεληγιάννη και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, αλλά μέσα σε 7 λεπτά ένα σερί 5-0 στο 47' «καθάρισε» το ματς, αφού προηγήθηκε με 15-21!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιώργος Κρανάκης (ομοσπονδιακός τεχνικός Ελλάδας): «Συγχαρητήρια στην Βοσνία. Ήταν μία κλάση ανώτερη, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Περίμενα μεγαλύτερη προσπάθεια στο σημερινό παιχνίδι και να παίξουμε πιο έξυπνα. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Η Βοσνία φάνηκε ότι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και όποτε ήθελε ανέβασε τον ρυθμό».

Δημήτρης Τζιμούρτος (δεξιός εξτρέμ Ελλάδας): «Μας στεναχωρεί αυτή η ήττα. Ήμασταν νωθροί στο ξεκίνημα, έπειτα ανεβάσαμε την απόδοση μας, αλλά δεν τρέξαμε όπως θα έπρεπε. Εγκλωβιστήκαμε στην άμυνα τους και από την άλλη δεχόμασταν και εύκολα γκολ. Η Βοσνία είναι σαφέστατα το μεγάλο φαβορί της πρόκρισης».

Ντράγκαν Μάρκοβιτς (προπονητής Βοσνίας): «Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα έπαιξε καλύτερα από εμάς. Στο δεύτερο ανεβάσαμε την απόδοση μας, αλλά η Ελλάδα δεν παράτησε το παιχνίδι. Ξέρουμε την ποιότητα των Ελλήνων και τους σεβόμαστε. Έχουμε 4-5 πιο έμπειρους αθλητές από την Ελλάδα και εκεί ήταν η διαφορά των δύο ομάδων».

Μοχάμεντ Τορομάνοβιτς (πίβοτ Βοσνίας): «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με νίκη εκτός έδρας μία νοκ αουτ φάση. Είχαμε στην αρχή προβάδισμα 5-0, στην συνέχεια ελέγχαμε τον ρυθμό. Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε αυτό το αποτέλεσμα. Περιμέναμε πιο δύσκολο το ματς και καλύτερη την ελληνική ομάδα».

ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΣΝΙΑ 23-28 (10-13)

Ελλάδα (Γιώργος Κρανάκης): Τσιλιμπάρης, Τσάτσος 1, Τζιμούρτος 2, Μαστορογιάννης, Ζαμπούνης, Ευαγγελίδης, Γεωργιάδης, Σανίκης 3, Αλβανός 1, Παπαδόπουλος 9, Δεληγιάννης 2, Τζηράς 3, Ανανιάδης, Παπαδιονυσίου 1, Μαραγκός 1, Πετρίδης.

Βοσνία (Ντράγκαν Μάρκοβιτς): Βράζαλιτς, Όβτσινα 1, Πέριτς, Ντέλιτς 1, Πάνιτς 1, Σάβιτς, Μπούριτς, Τέρζιτς 2, Τορομάνοβιτς 4, Τσέλιτσα 3, Κάρατσιτς 3, Πέρτσε 5, Μαλίνοβιτς 4, Μίλας 1, Γκράνταν 3, Σάβιτς.

Παρατηρητής: Ρούντιν (Ελβετία), Διαιτητές: Γιορέντε- Σεράντιγια (Ισπανία), δίλεπτα: 3-4, πέναλτι: 6/8-0/1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x