Νίκος Ζέρβας

Δώσε άγχος στη Ρεάλ…

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 κόντρα στην Ρεάλ και ο Νίκος Ζέρβας γράφει στο www.sport-fm.gr για τα «κλειδιά» της νίκης, την εξαιρετική τακτική του Μπαρτζώκα και τη «βασίλισσα» που παραμένει φαβορί.

Το πρώτο βήμα για να μεταφερθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης το άγχος και η πίεση της νίκης έγινε. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 τη σειρά και πάει την Τετάρτη για ένα ακόμα «do or die» παιχνίδι στο ΣΕΦ, για να εξασφαλίσει το μίνιμουμ του στόχου στα προημιτελικά. Αν επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση, θα έχει ισοφαρίσει και αν στο τέλος αποκλειστεί, θα έχει «πέσει» όπως αρμόζει σε έναν back to back πρωταθλητή Ευρώπης. Με το κεφάλι ψηλά. Γιατί μπορεί σε τόσο μεγάλες ομάδες να μένουν οι τίτλοι και οι μεγάλες νίκες, όμως κόντρα στην φετινή «βασίλισσα» και με δεδομένο το πώς είναι δομημένο το ρόστερ των «ερυθρόλευκων», ενδεχόμενη πρόκριση, θα ισοδυναμεί με μισό πρωτάθλημα Ευρώπης.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Όσοι αμφιβάλουν, ας δουν ξανά το σημερινό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, εξαιρετικά «διαβασμένος» και στημένος επιθετικά και αμυντικά στο γήπεδο από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, έκανε σχεδόν το τέλειο ματς, αλλά για να νικήσει, χρειάστηκε η χαμένη βολή του Γιούλ στο τέλος. Ακόμα και αν το κοντέρ είχε γράψει 3-0, η προσπάθεια στον τρίτο αγώνα, ήταν άξια συγχαρητηρίων. Οι «ερυθρόλευκοι», έκαναν ο,τι ακριβώς έπρεπε τακτικά για να αποδιοργανώσουν, να περιορίσουν και στο τέλος να νικήσουν την Ρεάλ. Θα το είχαν κάνει ευκολότερα, αν η στατιστική δεν είχε γράψει 5/18 τρίποντα, πολλά εξ’ αυτών υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις και, έπειτα από καλή κυκλοφορία μπάλας. Η ουσία όμως είναι ότι το 2-1 έγινε και οι πειραιώτες δεν παρέδωσαν αμαχητί το στέμμα τους.

«Θα δώσουμε και τη ψυχή μας μέχρι τέλους» δήλωσε στα αποδυτήρια ο Βασίλης Σπανούλης και πλέον, είναι το μοναδικό για το οποίο είμαστε σίγουροι για τη συνέχεια της σειράς. Όπως και το ότι το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, έχει βρει το αντίδοτο και ψάχνει όσο το δυνατόν περισσότερους πρωταγωνιστές, για να αντέξει η ομάδα μέχρι την ολική ανατροπή. Οι «ερυθρόλευκοι» με άμυνα απο... ατσάλι και με τον υπερηχητικό Ντάνστον να κάνει ο,τι θέλει τη φροντ λάιν της Ρέαλ, βρήκαν το τρωτό σημεία της «βασίλισσας» που είναι το low post. Και όχι μόνο τη φόρτωσαν πόντους στην επίθεση, αλλά την περιόρισαν με την άμυνά τους. Μπουρούσης, Σλότερ και Μεζρί ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα, ενώ δεν ήταν λίγες οι διεισδύσεις των «δαιμόνιων» περιφερειακών της, που βρήκαν «τείχος» στα μούσκουλα του Ντάνστον, του Σίμονς και του Πέτγουεϊ (σημαντική βοήθεια και επιθετικά).

Ο Σπανούλης ήταν για τρίτο σερί παιχνίδι σημαντικός, ο Λοτζέσκι αν μη τι άλλο έκανε αισθητή τη παρουσία του και στις δυο πλευρές του παρκέ, ενώ ο Μάντζαρης τα έδωσε για μία ακόμα φορά όλα στην άμυνα. Ο Πρίντεζης πέτυχε το κρισιμότερο τρίποντο του ματς, ενώ ακόμα και ο Κόλινς, έδωσε την… καθιερωμένη σφαλιάρα στον Φερνάντεθ, που από εκείνο το σημείο και μετά δε βλεπόταν. Οι βολές έβρισκαν στόχο, οι ασίστ άγγιξαν τις 20, την ώρα που της Ρεάλ λόγω των αλλαγών στα σκριν και της πίεσης στη μπάλα έμειναν στο φτωχό 12. Ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης των πικ εν ρολ των παικτών του Λάσο επέφερε -φυσιολογικά- αρκετά miss match τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν εξαιρετικά. Ακόμα και τα φάουλ έγιναν στις περισσότερες περιπτώσεις σωστά και χρήσιμα. Αν έλλειπαν και τα 11 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (σε συνδυασμό με τα χαμένα τρίποντα), δεν θα είχαμε δει ποτέ φινάλε θρίλερ…

Ο Ολυμπιακός, έκανε ίσως το καλύτερο του φετινό παιχνίδι στην κρίσιμη στιγμή, αλλά για να έχει συνέχεια η σεζόν, χρειάζονται ακόμα πολλά. Κυρίως σε ατομικό επίπεδο (σκορ από Σλούκα, επιστροφή Περπέρογλου), αλλά και σε ομαδικό, αφού στο τέταρτο παιχνίδι, ίσως να χρειαστεί καλύτερη εμφάνιση σε όλους τους τομείς και πρώτιστα στην δημιουργία, αλλά και στον περιορισμό των Γιουλ, Ρούντι και Σέρχιο. Ο τρόπος που ήρθε η νίκη, η ώθηση που δίνει ο κόσμος και η δεδομένη «δίψα» Μπαρτζώκα και παικτών για επιστροφή στην Ισπανία, αποτελούν τα καλύτερα εφαλτήρια. Αν όλα αυτά φτάσουν για να μπει και άλλο άγχος στην Ρεάλ, θα φανεί το βράδυ της Τετάρτης, αν όμως γίνει το 2-2, άλλη μία υπέρβαση θα απέχει μόλις σαράντα λεπτά…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x