Επικαιρότητα

Ένταση, ειρωνείες και βαρείς χαρακτηρισμοί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ο Υπουργός Επικρατείας απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελιών του Δημήτρη Κοντομηνά

Ένταση, ειρωνείες και βαρείς χαρακτηρισμοί έδωσαν τον τόνο την Παρασκευή κατά την κατάθεση του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τη Βουλής.

Ο Υπουργός Επικρατείας απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας των καταγγελιών του Δημήτρη Κοντομηνά ότι τον επισκέφτηκε νεαρός υπερθεματιστής για λογαριασμό του, και του ζήτησε να συνεργαστούν στον Αlpha αλλά υπό τον όρο ότι οι πολιτικές εκπομπές και η γραμμή του καναλιού θα καθορίζονται από εκείνον και όχι τον κ. Κοντομηνά.

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυριστεί ή να κάνει τέρατα και σημεία ή να μεταμφιέσει ένα δημοσιογράφο να με ακολουθητέε στη Νέα Υόρκη. Οι καταγγελίες του περί δικής μου παρέμβασης σε συγκεκριμένους κανόναρχος δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

"Απάντηση για τα όσα κατήγγειλε για εσάς ο κ. Κοντομηνάς δεν πήραμε" του απάντησε ο Μάκης Βορίδης, που τον κάλεσε να πει αν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες.

Ο κ. Παππάς υπερασπίστηκε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα Καλογρίτσα. Υποστήριξε μάλιστα ότι ήταν απολύτως σύννομο ο επιχειρηματίας να προσκομίζει και περιουσιακά στοιχειά τρίτων, εφόσον ο άλλος του τα δίνει.

Δήλωσε ακόμη ότι οι παραιτήσεις των δυο αντιπρόεδρων του ΣτΕ δεν έχουν σχέση με την αντισυνταγματικότητα του νομού ενώ υποστήριξε ότι δικαστικοί γίνονται στόχος της αντιπολίτευσης.

Μίλησε για μια επομένη ημέρα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και είπε πολλές φορές στα κόμματα να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ και "από εκεί και περά σφουγγάρι όπως έλεγε και ο Σαμαρας" είπε ειρωνικά. "Θα θέλατε το σφουγγάρι αλλά δεν μπορούμε να σας το δώσουμε πια"του απάντησε ο Μάκης Βορίδης. "Στην Ελλάδα είχε συντελεστεί αεροπειρατεία. Είχαν υποκλαπεί οι συχνότητες από συγκεκριμένη ομάδα επιχειρηματιών. Σε μια περίοδο που ο ιστορικός του μέλλοντος θα διερωτάται για το επίπεδο της ενημέρωσης είχαν πάρει τις κεραίες" δήλωσε ο Υπουργός.

Απαντώντας στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη στάση της Αριστεράς το 1989 στο θέμα των καναλιών ο κ. Παππάς είπε ότι τότε ήταν 13 ετών για να του απαντήσει ειρωνικά ο κ. Βενιζέλος: "Η Δρακογενιά έχει συνέχεια".

Ο Νίκος Παππάς δεν θέλησε να απαντήσει στη κατηγορία του κυρίου Βενιζέλου ότι άλλαξε το νομό για την δικτύωση των περιφερικών σταθμών για να ευνοήσει τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη στον οποίο συμφώνα με τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονταν να δώσει την πέμπτη άδεια.

"Είστε ο εργολάβος της λάσπης" είπε στον κύριο Παππά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι έκθετη και απέναντι στις παρατηρήσεις του Επίτροπου Έτινγκερ αλλά και αντιμέτωπη τόσο με το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων όσο και με τον Δικαστήριο Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι η επομένη φάση για το τηλεοπτικό τοποίο θα είναι οι περιφερειακές άδειες, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει συζήτηση για το θέμα των θεματικών άδειων για "να δούμε αν και πόσες χρειάζονται'".

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x