Επικαιρότητα

Έντονο το ενδιαφέρον για τη σημερινή γενική συνέλευση των δικαστών

Δείτε live - Μετά τις αψιμαχίες κυβέρνησης-δικαστικών λειτουργών για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε την περασμένη Κυριακή μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου για το πόθεν έσχες των δικαστών.



Η γενική συνέλευση της πολυπληθέστερης δικαστικής Ένωσης, δηλαδή της ¨Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών (Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Κυρίλλου Λουκάρεως) και οι εργασίες της αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο μετά τις 10 π.μ.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Χριστόφορος Σεβαστίδης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν αναμένεται να προσέλθει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Αντίθετα, θα προσέλθουν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, όπως και εκπρόσωποι των άλλων δικαστικών Ενώσεων.

Αναμφίβολα, ένα από τα θέματα που θα τεθούν σήμερα είναι αυτό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ που έχει εκδοθεί για το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες, αλλά και για την εκκρεμή και πάλι στο ΣτΕ νέα αίτηση όλων των δικαστικών Ενώσεων κατά της νέας υπουργικής απόφασης που αφορά και πάλι τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Κυριακή, κατά την τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου από το βήμα της Ενώσεως, κατήγγειλε την «ωμή παρέμβαση» της Κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης στην εκκρεμή υπόθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες των δικαστών και εισαγγελέων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x