Διονύσης Δεσύλλας

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς…

Ο Παναθηναϊκός άργησε να «ξυπνήσει» στο παιχνίδι στα Πηγάδια. Εκτός από την Ξάνθη, όμως, είχε να αντιμετωπίσει και τον διαιτητή, που εκνεύρισε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Το χθεσινό παιχνίδι στα Πηγάδια, στο οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, μετά το «χρυσό» γκολ του Καρέλη και το τελικό 1-1, έχει δυο «αναγνώσεις». Η πρώτη έχει να κάνει με το «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι και η δεύτερη με αυτό της διαιτησίας Παππά, ο οποίος απέδειξε, για μια ακόμη φορά, γιατί θεωρείται από τους… χειρότερους στο είδος του.
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με το πρώτο. Απέναντι σε μια Σκόντα, η οποία δεν ήταν τόσο επικίνδυνη όσο στο ματς πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν στα πρώτα 60 λεπτά κάκιστοι. Με πολύ κακή κυκλοφορία, καμία φαντασία στο παιχνίδι τους και έλλειψη φρεσκάδας, παρά το γεγονός ότι η ενδεκάδα είχε αρκετές αλλαγές, το «τριφύλλι» και δεν απειλούσε και έκανε πολλά λάθη και δέχτηκε πρώτο γκολ για να έχει «περιπέτειες» στη συνέχεια. Η μεσαία γραμμή με Μέντες, Δώνη, Ατζαγκούν και Ζέκα ήταν προβληματική, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνει μεγάλο σε δημιουργικό, αλλά και ανασταλτικό τομέα. Θυμηθείτε, απλώς, πόσες φορές παρατηρήσατε ένα τεράστιο κενό στο κέντρο και όταν ο Παναθηναϊκός έκανε επίθεση και όταν οι Ακρίτες έπαιρναν την μπάλα για να βγουν μπροστά.

Η εικόνα αυτή άλλαξε από τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και μετά. Σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση έπαιξε η είσοδος των Πέτριτς και Μπεργκ, οι οποίοι έδωσαν ποιότητα στην ομάδα και την έκαναν πιο επιθετική, με αποτέλεσμα η πίεση στα αντίπαλα καρέ να αυξάνεται, το γκολ να έρθει λίγο πριν από το τέλος και φυσικά το αποτέλεσμα που κάνει τον Γιάννη Αναστασίου και τους ποδοσφαιριστές του να χαμογελούν.

Σε ό, τι έχει να κάνει, τώρα, με τον διαιτητή Παππά. Οσο κι αν θέλει κάποιος να μην ασχοληθεί για να μη γίνει… γραφικός, δεν μπορεί να το κάνει. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος ρέφερι έκανε τα πάντα για να γίνει εκνευριστικός με τα συνεχόμενα «φαλτσοσφυρίγματά» του εις βάρος των φιλοξενούμενων. Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε: Απολογισμός 25 φάουλ σε βάρος του Παναθηναϊκού, 9 υπέρ του, τη στιγμή που η κατοχή ήταν στους «πράσινους» (55% - 45%)! Κάρτες, τέσσερις για το «τριφύλλι», δυο για την Ξάνθη και γενικώς συμπεριφορά… μυστήρια και άκρως εκνευριστική από τον «άρχοντα» της αναμέτρησης. Να μην ξεχάσουμε, φυσικά, το σφύριγμα της λήξης πριν συμπληρωθούν οι καθυστερήσεις και τη στιγμή που ο Ζέκα έβγαζε σε επίθεση τον Παναθηναϊκό.

Πως είναι δυνατόν ένας τέτοιος διαιτητής να μην κριθεί; Πως είναι δυνατόν να «μην ασχολούμαστε μ’ αυτά», αλλά «μόνο με την μπάλα», όταν πάντα ένας ρέφερι είναι μέρος του αγώνα και με τα σφυρίγματά του μπορεί να κάνει άνω – κάτω μια αναμέτρηση, όπως συνέβη χθες; Θα προβληματιστεί κανένας από την ΚΕΔ και την ΕΠΟ ή το… βιολί θα συνεχιστεί; Θα κριθεί, επιτέλους, ένας κακός διαιτητής, όπως πρέπει, ή θα το αφήσουν να περάσει ξανά έτσι; Οι απαντήσεις, προφανώς, είναι αναμενόμενες και οι ερωτήσεις ρητορικές…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x