Euroleague

Εφιάλτης

Μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ κατέγραψε ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή του ήττα από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο με 81-51. Προβληματισμός, αλλά ψυχραιμία στις τάξεις των πρωταθλητών Ευρώπης.

Σε… άλλες εποχές επέστρεψε ο Ολυμπιακός μετά τη βαριά χθεσινή ήττα με 81-51 από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο «Φόρουμ». Δεν είναι μόνο ότι έχασε για πρώτη φορά φέτος μετά από έντεκα σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, αλλά και 14 συνολικά από την περασμένη σεζόν. Είναι ότι κατέγραψε και μια σειρά από αρνητικά ρεκόρ.

Η διαφορά των 30 πόντων με την οποία ηττήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα ισοφαρίζοντας το 87-57 από την Εστουντιάντες στη Μαδρίτη στις 16 Δεκεμβρίου του 2004.

Πιο βαριές ήττες στη διοργάνωση είναι μόνο εκείνη από την Εφές Πίλσεν στο ΣΕΦ με 110-59 (-51) στις 9 Δεκεμβρίου του 2004 και από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα με 96-64 στις 22 Φεβρουαρίου του 2012.

Παράλληλα, η συγκομιδή μόλις 51 πόντων συνιστά αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, καθώς είναι μικρότερη και από τους 52 που είχε πετύχει στην ήττα από την Εφές Πίλσεν στις 29 Ιανουαρίου του 2004 στην Κωνσταντινούπολη (61-52).

Αρνητικό ρεκόρ επιθετικής συγκομιδής στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού αποτελούν οι 41 πόντοι που είχε πετύχει στο πρώτο παιχνίδι του στα Κύπελλα Ευρώπης, στις 23 Νοεμβρίου του 1960 με τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη για το Κύπελλο Πρωταθλητριών (72-41).

Προβληματισμός, αλλά ψυχραιμία

Η συντριβή στο Μιλάνο «πόνεσε» πολύ τους πάντες στις τάξεις του Ολυμπιακού. Όλοι αναγνωρίζουν πως με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της και αντιλαμβάνονται πως κάνει μία κοιλιά σε ακατάλληλο σημείο μέσα στη σεζόν. Μάλιστα αν κι επισημαίνουν τα αγωνιστικά προβλήματα, με τις απώλειες των Λο και Πέτγουεϊ, καταλαβαίνουν πως δεν αποτελούν επαρκείς δικαιολογίες. Πάντως και παρά το δεδομένο προβληματισμό η κατάσταση αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία από όλους και προπαντός τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι ισχυροί άνδρες της ΚΑΕ ήταν δίπλα στην ομάδα στο Μιλάνο κι έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως η εμπιστοσύνη τους στις επιλογές τους δεν κλονίζεται τόσο εύκολα, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μία ομάδα που έχει πετύχει πολλά.

Οι επόμενες μέρες περιλαμβάνουν πολύ… βίντεο και ανάλυση των λαθών από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του στους παίκτες τους, αφού απαιτείται άμεσα μεταμόρφωση της ομάδας. Το ματς της επόμενης Πέμπτης με την αήττητη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (21:00) είναι «τελικός», αλλά μέχρι τότε υπάρχει την Κυριακή το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (17:00). Οι Πειραιώτες επιζητούν τη νίκη που θα διατηρήσει τις όποιες ελπίδες έχουν για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και θα τους βάλει πάνω από τους «κυανέρυθρους», που αυτή τη στιγμή είναι δεύτεροι στη βαθμολογία της Α1. Στο ματς αυτό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα αναμένεται να κάνει ο Μάρντι Κόλινς, ενώ δύσκολα θα συμβεί το ίδιο και με τον Τζαμάριο Μουν (που θα δηλωθεί επίσης στην Α1 ως μία από τις τρεις αλλαγές που δικαιούται η ομάδα στον πρώτο γύρο). Ο τελευταίος, που από χθες είναι στην Αθήνα και σήμερα θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, θα κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση με τους Πειραιώτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x