Επικαιρότητα

Εφοριακοί: Να μην θρηνήσουμε θύματα - Έλεγχοι με… ρεφενέ

«Δεν υπάρχουν πρόνοιες προστασίας, υλικοτεχνικές υποδομές, οι συνάδελφοι μας βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να κάνουν ταξίδια χρησιμοποιώντας τα δικά τους μέσα μεταφοράς»

Δραματική έκκληση στην Πολιτεία για να προστατέψει τους ελεγκτές απηύθυνε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Εφοριακών Γιάννης Χατζησαλάτας μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή το περιστατικό στο οποίο επιχειρηματίας φέρεται να πυροβόλησε κατά συναδέλφων του.

«Βιώνουμε καθημερινά τέτοια φαινόμενα βίας, δεχόμαστε προπηλακισμούς και απειλές σε καθημερινή βάση, έχουμε θέσει προ των ευθυνών της την πολιτική ηγεσία, η οποία απλώς κωφεύει (…) ας μη θρηνήσουμε θύματα, να υπάρξει μια κάλυψη και μια προστασία των ελεγκτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησαλάτας, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα τις συνθήκες εργασίας των ελεγκτών της εφορίας.

«Κατόπιν επέμβασης εισαγγελέως Θεσσαλονίκης είχε ειπωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα συνδράμουν και θα συνοδεύουν τους εφοριακούς αλλά τα φαινόμενα συνεχίζονται, και τα θαύματα στη χώρα μας κρατάνε δυστυχώς μόνο επτά ημέρες» σχολίασε ακόμα ο κ. Χατζησαλάτας.

Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχουν πρόνοιες προστασίας, υλικοτεχνικές υποδομές, οι συνάδελφοι μας βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να κάνουν ταξίδια χρησιμοποιώντας τα δικά τους μέσα μεταφοράς, αν συμβεί ατύχημα είναι υπόλογοι, η νομοθεσία αλλάζει καθημερινά».

Όπως εξήγησε, «με την προηγούμενη νομοθεσία η ποινή ήταν 50% του ΦΠΑ για όποιον φοροδιέφευγε, γελοίες ποινές, με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε για έλεγχο και να χλευαζόμαστε».

Έχουμε πει, πρόσθεσε, στην πολιτική νομική ηγεσία να θωρακιστούν οι εφοριακοί με κάποια νομική κάλυψη για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, υπάρχει πλήρης άρνηση, και έρχονται ιδιωτικές εταιρείες που στέλνουν φαξ στις μονάδες για να ασφαλιστούμε με δικά μας χρήματα για νομική κάλυψη.

«Νομίζω ότι τα κροκοδείλια δάκρυα περισσεύουν… Ας μη θρηνήσουμε θύματα να υπάρξει μια κάλυψη και μια προστασία των ελεγκτών» επισήμανε.

Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προαναγγέλλει στο μεταξύ ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής με αφορμή το περιστατικό.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x