Κινηματογράφος

Έφυγε από τη ζωή η Grace Lee Whitney

Έγινε γνωστή μέσα από τον ρόλο της Janice Rand στην θρυλική αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας, «Star Trek».

Σε ηλικία 85 ετών, έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Grace Lee Whitney, που έγινε γνωστή από τον ρόλο της βοηθού του Captain Kirk, Janice Rand, στην θρυλική αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά, «Star Trek». Η Whitney άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στην Καλιφόρνια και ο θάνατος της οφείλεται σε φυσικά αίτια. Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο γιος της, Jonathan Dweck.

Η ηθοποιός συμμετείχε μόνο στα οχτώ πρώτα επεισόδια της σειράς επιστημονικής φαντασίας που προβλήθηκε στις Η.Π.Α το 1966. Σε συνέντευξή της είχε πει: « Έπαιρνα χάπια αδυνατίσματος και ήμουν ήδη πολύ αδύνατη. Ήθελαν (οι παραγωγοί της σειράς) να μπεις σε στολές που δεν μπορούσες να μπεις».



Μετά την αποχώρηση της από το «Star Trek», είχε αποκαλύψει ότι είχε δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση από παραγωγό της σειράς, τον οποίο αρνήθηκε να κατονομάσει. Στην αυτοβιογραφία της «The Longest Trek: My Tour of the Galaxy», είχε γραψει ότι μετά το τέλος της καριέρας της στην υποκριτική, αντιμετώπισε πρόβλημα εθισμού με το αλκοόλ. Όπως εκμυστηρεύτηκε στο βιβλίο της, πάλεψε με τον εθισμό της για πολλά χρόνια και γύρισε στην υποκριτική με τη βοήθεια του Λέοναρντ Νίμοϊ, τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον πρώτο αξιωματικό Σποκ, στην σειρά.

Ο γιος της, Jonathan Dweck, είπε για τη μητέρα του ότι θα προτιμούσε να τη θυμούνται για την γενναία μάχη που έδωσε κατά του αλκοόλ παρά για την συμμετοχή της στο «Star Trek». Η Grace Lee Whitney αφιέρωσε τα τελευταία 35 χρόνια της ζωής της, βοηθώντας ανθρώπους που αντιμετώπιζαν προβλήματα με το αλκοόλ.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x