Επικαιρότητα

«Έφυγε» ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης

Μόλις στα 59 του χρόνια απεβίωσε νικημένος από τον καρκίνο ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης. Για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες διέγραψε λαμπρή πορεία στον χώρο της ηλεκτρονικής και έντυπης δημοσιογραφίας.

Ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο έφυγε σε ηλικία 59 ετών από τη ζωή ο δημοσιογράφος Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης. Διακρινόταν για την επαγγελματική του επάρκεια και το ήθος, ενώ είχε σημαντική συμβολή στην εξέλιξη, κυρίως, του ηλεκτρονικού Τύπου.

Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1955. Η Μεταπολίτευση βρίσκει τον Τριαντάφυλλο Δραβαλιάρη φοιτητή στην Πάντειο Σχολή.

Ως τις αρχές της δεκαετίας του ’80 έχει έντονη παρουσία στο σπουδαστικό κίνημα, κινούμενος στον χώρο της Αριστεράς.

Μάλιστα, είναι γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως επικεφαλής της ισχυρότερης συνδικαλιστικής παράταξης της εποχής: της Πανσπουδαστικής.

Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αποχώρησε όταν ο Περισσός διέρρηξε τη σχέση του με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.

Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Αυγή», ως σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα «Εξουσία» και ως διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «902 Αριστερά στα FM» και «Planet».

Διετέλεσε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Έθνος» ενώ, από το 2001 και μετά, εργάστηκε από το ίδιο πόστο στην εφημερίδα «Ημερησία».


Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x